2023 Pagani Utopia met een 864pk sterke V12!

2023 Pagani Utopia met een 864pk sterke V12!
Pagani Utopia front voorkant
Foto’s: Pagani

2023 Pagani Utopia met een 864pk sterke V12! Deze gloednieuwe Pagani is de vervanger van de Huayra, zijn verwachtingen liggen dus hoog. Hij beschikt over dezelfde 6.0L twin-turbo AMG V12 als in de Huayra. Alleen hier produceert deze V12 maar liefst 864 pk en 1100 Nm! Je kunt kiezen uit een 7-traps automaat of een handgeschakelde versnellingsbak, wij hopen dat alle 99 eigenaren voor de handgeschakelde variant kiezen. Naar onze mening heeft Pagani dan ook echt een prachtige auto van de Utopia gemaakt, zie hieronder meer!

Pagani Utopia rear achterkant
Pagani Utopia front top view
Foto’s: Pagani

De Utopia heeft 21 inch velgen aan de voorkant en 22 inch aan de achterkant. Ook zien we bijvoorbeeld de 4 uitlaten van de Huayra terugkomen. Dit keer alleen in een cirkel, wat weer het middelpunt van het spoiler systeem is. Ook is de Utopia zo’n 67kg lichter, hij weegt namelijk 1280kg. Dit komt voornamelijk door de arbotitanium monocoque van Pagani.

Pagani Utopia top view
Pagani Utopia open
Foto’s: Pagani

Pagani heeft er weer voor gezorgd dat het interieur klassiek maar ook tijdloos is. Wij zijn vooral ook fan van alle analoge onderdelen in het interieur. Natuurlijk mag deze nieuwe Pagani ook wel weer wat kosten, het zal namelijk om 2,5miljoen euro moeten gaan. Maar goed er worden er dan ook wel maar 99 gemaakt, hoewel er natuurlijk afgeleiden versies zullen komen. Net als bijvoorbeeld de Huayra R of BC.

Pagani Utopia inside interieur interior
Foto’s: Pagani

Bekijk HIER meer dikke Pagani’s!

Nog niet uitgelezen? Lees hieronder onze recentste artikelen:

Harald Voogt

Passie voor auto's en social media