2023 Lamborghini Urus Performante: Nog sneller en bruter.

2023 Lamborghini Urus Performante: Nog sneller en bruter.
Lamborghini Urus Performante rear achterkant
Foto’s: Lamborghini

2023 Lamborghini Urus Performante: Nog sneller en bruter. Dankzij dit prototype weten we nu dat de Uber-Urus vooral een sterkere motor en een betere ophang heeft.

Lamborghini Urus Performante voorkant track circuit
Foto’s: Lamborghini

Deze nieuwe Lamborghini Urus Performante heeft dezelfde 4.0L biturbo V8 als in de ”normale” Urus, alleen produceert die van de performante 666 pk en 850 Nm. Aan gezien de Urus al 650 pk had, is het dus slechts 16 pk meer. Wel komt daar bij dat de Urus Performante 47 kilo lichter is. De Urus Performante sprint daardoor in 3,3 seconden naar de 100 km/h! De normale Urus doet er 0,3 seconden langer over. De topsnelheid ligt op 306 km/h. Ook zou hij veel meer als een Lamborghini aan moeten voelen door bijvoorbeeld een sneller gasrespons, en een snellere versnellingsbak.

Lamborghini Urus Performante voorkant front offroad
Lamborghini Urus Performante front voorkant circuit track
Foto’s: Lamborghini

De Urus Performante is lichter door een nieuwe carbon motorkap, een iets andere achter bumper en lichtere veren. Maar ondanks dat hij dus 47 kilo lichter is, weegt deze nieuwe Urus alsnog meer dan 2150 kg. Veder beschikt hij over een nieuwe achterspoiler, die volgens Lamborghini 30% meer downforce oplevert. Ook is de Urus Performante door deze spoiler 2,5cm langer in lengte. Hij heeft ook een iets grotere spoorbreedte, zijn wielen staan namelijk 1,6cm veder uit elkaar. Ook staat hij 2 Centimeter dichter bij de grond.

Daarbij komt nog dat Lamborghini ook een nieuwe Rally-modus heeft toegevoegd. En er is een nieuw centraal differentieel dat meer koppel naar de achteras leidt, wat dan ook weer per achterwiel los verdeelt kan worden. Voordrest heeft hij gewoon opties die de normale Urus ook heeft als standaard. Denk hierbij aan carbon keramische remmen en meesturende achterwielen.

Lamborghini Urus Performante side profile zijkant
Lamborghini Urus Performante front offroad voorkant
Lamborghini Urus Performante reveal
Foto’s: Lamborghini

Zie HIER hoe een Urus over een Aventador springt!

Nog niet uitgelezen? Lees hieronder onze recentste artikelen!

Harald Voogt

Passie voor auto's en social media