2023 BMW M2 Spy shots beloven veel goeds!

2023 BMW M2 Spy shots beloven veel goeds!

Onlangs verschenen er beelden die leken op een volledig elektrische BMW M2, tijdens het testen in Noord-Europa en nu hebben we nieuwe foto’s om te delen.

Deze keer is de M2 in kwestie het traditionele zes-in-lijn-model met achterwielaandrijving en hopelijk een handgeschakelde versnellingsbak. Hij werd net buiten de Nürburgring gespot en was bedekt in de gebruikelijke camowrap om de lijnen van de auto te verbergen.

BMW heeft de volgende generatie 2 Serie Coupé nog niet onthuld, maar het lijkt erop dat het topmodel niet ver achterloopt, aangezien het testvoertuig vrijwel klaar lijkt om de camouflage te verliezen. Van de enorme voorremmen tot de 4 bekende uitlaatpijpen, het is vrij eenvoudig om te zien dat deze versie bovenaan de voedselketen zal staan in de line up van de nieuwe 2 serie Coupé.

De camouflage doet zijn werk goed door het ontwerp van de auto volledig te maskeren, maar je kunt zien dat de M2 een ander ontwerp van de deurgreep heeft, met een haast komische nep witte deurklink sticker erboven. Zoom in en er zijn kleine klinknagels die extra camouflagelagen rond de achterste pilaar op hun plaats houden, vermoedelijk om de Hofmeister-knik beter te verbergen. Een subtiele achterklepspoiler geeft verder aan dat dit niet de doorsnee 2-serie is.

De standaardcoupé en zijn krachtige M2-tegenhanger zullen de enige modellen uit BMW’s 2 Serie line up zijn die de achterwielaandrijving-indeling behouden, aangezien de Active Tourer en de Gran Coupé beide zijn gebaseerd op een voorwielaangedreven basis zoals ook de 1 Serie gebruikt, met beschikbare xDrive. Wat de nieuwe 2 Serie line up nog meer te bieden heeft weten we nog niet, wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de nieuwe BMW M2 onthuld zal worden.

Thomas Heule