2022 Porsche GT3 RS gespot op Nürburgring!

2022 Porsche GT3 RS gespot op Nürburgring!

Er is geen betere plek om de nieuwste GT3 RS uit te testen dan op de Nürburgring. Dus dat is precies wat Porsche doet!

Het is al even geleden dat Porsche de 992-generatie heeft geïntroduceerd. De normale modellen hebben het daglicht gehaald, terwijl juist dit jaar ook de hardcore GT3 zijn wereldwijde debuut maakte. Het meer circuitgerichte model is nu in ontwikkeling wat resulteert in de nieuwe 911 GT3 RS die opnieuw zijn enorme achtervleugel laat testen.

Het is niet de eerste keer dat we de nieuwe GT3 RS in het wild hebben gezien, maar dit zou een debuut zijn voor het circuitgerichte model om zijn natuurlijke habitat, de Nürburgring, te bezoeken.

Net als bij de vorige waarneming had de gespotte 911 GT3 RS kentekenplaten en de Duitse emissiestickers in de onderhoek van de voorruit, wat de mogelijkheid wegneemt van de 911 GT3 Cup.

Porsche heeft geweldig werk verricht door enkele belangrijke delen van het ontwerp van de 911 GT3 RS te verbergen. Hoewel je misschien denkt dat je naar een onverhuld model kijkt, zijn er echte zwarte carrosseriebekleding die zijn ware vorm bedekken. De autofabrikant zal die gigantische vleugels echter niet kunnen verbergen.

Ondanks de weinige details, zijn er bepaalde dingen die we kunnen verwachten van de Porsche 992 911 GT3 RS. Een grotere set remmen en een stijver chassis is logisch, evenals een atmosferische 4,0-liter motor die ruim boven de 502 pk en 469 Newtonmeter zou moeten produceren, aangezien dit de spes zijn van de niet RS variant, de Porsche GT3.

Thomas Heule