Nieuws

2022 Porsche GT3 is stuk sneller dan verwacht!

Carwow is het grootste platform betreft reviews en het testen van auto’s. Ook de nieuwste Porsche GT3 mocht geloven aan de test van Matt Watson!

Porsche is betrapt op liegen! Voordat je te teleurgesteld wordt, moeten we vermelden dat dit de enige acceptabele vorm van liegen is. Het feit dat Duitse high-end autofabrikanten de neiging hebben om overdreven conservatief te zijn met prestatienummers is ons allemaal wel bekend, maar de nieuwe 911 GT3 heeft een ballistische versnelling in de echte wereld. Houdt in gedachten dat het nog steeds een circuitgerichte auto is met een atmosferische motor als kern, dus het is geen Turbo S in termen van acceleratie. Toch?

Carwow lanceerde de 992-generatie GT3 en vernietigde de beweringen van de fabrikant met betrekking tot de 0 naar 100 kilometer per uur tijd. Met de banden niet op de ideale temperatuur en dus niet genoeg tractie, was de eerste run verre van ideaal, aangezien Mat Watson slechts een sprint van 3,11 seconde wist te halen. Misschien is “slechts” niet het juiste woord om te gebruiken, aangezien zijn eerste run eigenlijk al onder de 3,2 seconden lag die door Porsche werd aangehaald voor het met PDK uitgeruste model.

Hij zette de tractiecontrole uit voor de tweede sprint, maar dat maakte de zaken alleen maar erger omdat de auto de 502 pk niet efficiƫnt op de weg kon overbrengen. Hij bereikte 100 km/u in 4,36 seconden, wat nog steeds een behoorlijke tijd is voor een prestatieauto, maar niet echt de GT3-badge waardig is.

Zoals het gezegde luidt, is de derde keer scheepsrecht, dankzij de warme banden en de actieve elektronische hulpmiddelen. Deed de GT3 0 naar 100 km / u in 2,87 seconden, waardoor het meer dan 0,3 seconden sneller was dan het officiƫle specificatieblad. Dat maakt het minder dan drie tienden van een seconde langzamer dan de sprinttijd van 2,55 seconden die de Porsche 911 Turbo S rijk is.

Om de gehele review te zien van de nieuwste 992 GT3, raden we je aan de volledige video te bekijken.
We hebben h’m hieronder vast voor je gelinkt, dan kan je de video direct bekijken!