2022 Nissan Z gespot

2022 Nissan Z gespot

Dit is toch wel een all-time favoriet onder de autoliefhebbers die van de Aziatische markt houden. Goed nieuws, de Nissan Z kan sneller komen dan verwacht..

Na een periode van stilte aan voor de nieuwe Nissan Z, krijgen we plotseling een stortvloed aan nieuws. We hoorden vandaag van een vermeende Nissan insider dat orders voor de nieuwe Z op 15 november opengaan, en nu hebben we onze eerste officiële spionagefoto’s van de productieauto zelf, met een nauwsluitende camouflagewrap.

Hoewel dit technisch gezien onze eerste blik is op een gecamoufleerde productie Z, hebben gelekte foto’s en video op 22 maart vrijwel de hele auto onthuld. Het hier vastgelegde testvoertuig lijkt allemaal dezelfde kenmerken te hebben, inclusief de kleine lipspoiler aan de achterkant, de licht herontworpen koplampen, en hij rijdt zelfs op dezelfde wielen. Met camouflagemotief die de auto bedekt van dak tot onderkant, is het goed mogelijk dat dit dezelfde auto is die twee maanden geleden is gelekt.

Toen Nissan in september 2020 zijn Z Proto debuteerde, beloofde de autofabrikant dat dit een bijna-productievoorbeeld was van de toekomstige Z. Die belofte zou moeten worden waargemaakt, aangezien de productieversie bijna niet te onderscheiden is van het prototype. Er zullen zeker verschillende afwerkingen en opties zijn om de sportwagen aan te kleden, maar als je een fan bent van het prototype, moet je ook een fan zijn van de versie die je kunt kopen.

We vermoeden dat de nieuwe Z ook veel fans zal hebben. Afgezien van een strak retro ontwerp, zal de sportwagen een kracht van 400pk hebben dankzij een 3,0 liter V6 met dubbele turbocompressor, en ja, hij zal verkrijgbaar zijn met een handgeschakelde versnellingsbak! Het zou echter nog beter kunnen zijn, aangezien gelekte informatie zegt dat dit de motor zal zijn voor alle Z versies, de prijs in de VS begint vanaf $35.000, wat we in Europa mogen betalen voor de Z is helaas nog onbekend. Als je echt niet wilt schakelen, wordt er ook een automatische transmissie met negen versnellingen aangeboden.

Hoe ze de auto gaan noemen? de liefhebbers verwachten de 400Z, hoewel uit gelekte informatie suggereert dat hij gewoon de Z zal heten, behalve voor Japan, waar hij zal leven als de nieuwe Fairlady Z. Hoe hij ook wordt genoemd, hij zal vrijwel zeker zijn debuut maken tegen het einde van het jaar.

Thomas Heule