2022 Mini John Cooper Works kopieert BMW M3 en M4?!

2022 Mini John Cooper Works kopieert BMW M3 en M4?!

De ultieme versie van de Britse auto is terug met een nieuw tintje. Belooft de 2022 Mini John Cooper Works net zo’n succes te worden als zijn voorganger..?

In januari dit jaar presenteerde Mini zijn bijgewerkte modellenreeks voor het modeljaar 2022. De John Cooper Works-versie werd kort genoemd en vandaag heeft de Britse autofabrikant meer details vrijgegeven over de vernieuwde premium hot hatch. Bij het persbericht hoort de uitgebreide galerij met bijna 60 foto’s waarvan een deel hieronder is toegevoegd.

Beginnend met het exterieur. De voorkant blijft het “schattige” combineren met agressiviteit dankzij de ronde ledkoplampen en het zeshoekige radiatorrooster. Grotere luchtopeningen in de bumper zorgen voor een iets dynamischer uiterlijk en zorgen tegelijkertijd voor een optimale temperatuurregeling van de aandrijflijn en remmen. Ook de kleine modelspecifieke zijpanelen op de voorste zijpanelen zijn opnieuw ontworpen.

De waarschijnlijk grootste verandering in de cabine is het bijgewerkte infotainmentsysteem, dat nu nieuwe software met mooiere graphics laat zien. Voor het eerst profiteert de JCW van de zogenaamde Live Widgets, die geselecteerd kunnen worden door middel van een veegbeweging op het touchscreen. Er zijn ook een aantal bijgewerkte oppervlakken en een paar nieuwe opties voor ambianceverlichting

Er zijn geen aanpassingen gedaan onder de motorkap en de Mini John Cooper Works wordt nog steeds aangedreven door een 2,0-liter twin-turbo benzinemotor, goed voor 231 pk en 320 Nm koppel. Met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak sprint de 2022 Mini JCW in 6,3 seconden naar 0 naar 100 kilometer per uur. Ga je voor de optionele achttrapsautomaat, dan zakt de acceleratietijd naar 6,1 seconden.

De prijs voor de nieuwe Mini blijft nog even achterwegen. Voor nu is het dus tijd om te smullen van de persfoto’s.

Thomas Heule