2022 Mercedes SL laat wat camouflage vallen in nieuwe spyshots!

2022 Mercedes SL laat wat camouflage vallen in nieuwe spyshots!

De ultieme cabrio van Mercedes is terug op de Nürburgring en laat meer zien van de nieuwe vormgevingen, een onthulling lijkt om de hoek..

Het vieze weer is eindelijk voorbij en dus is het tijd voor de volgende generatie Mercedes-Benz SL om de volgende ontwikkelingsfase in te gaan. Na een uitgebreide wintertest in Zweden, is de hete tweezitter terug op de Nürburgring voor een testsessie met hoge snelheid. De spionagefotografen waren aanwezig om de nieuwe SL te fotograferen en de bijgevoegde galerij hieronder is het resultaat van hun werk.

Het is duidelijk dat het testwerk nog niet voorbij is, aangezien dit prototype nog steeds is voorzien van camouflagefolie over het hele lichaam. In vergelijking met eerdere testauto’s kunnen we nu echter meer van de voorkant van de auto zien. Er sluipt een opvallende blauwe kleur onder de gecamoufleerde voorbumper, die verwijst naar het beschikbare kleurenpalet van het eindproduct. Ook vermeldenswaard is dat dit prototype op dikke banden rijdt, anders dan de winterset van de vorige proefauto’s.

Op het eerste gezicht lijkt een nieuwe SL misschien wat riskant in het tijdperk van cross overs en SUV’s, maar de roadster is een van de belangrijkste modellen in de geschiedenis van het merk. Om ervoor te zorgen dat het een product heeft dat zich onderscheidt van al het andere dat op de markt verkrijgbaar is, zal Mercedes de hulp van zijn prestatieafdeling gebruiken. Voor het eerst zal AMG rechtstreeks betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces en de nieuwe SL zal veel componenten delen met de aankomende tweede generatie AMG GT.

In feite zal elke versie van de nieuwe roadster worden verkocht onder het AMG-merk. Zelfs de 2.0-liter basismotor biedt indrukwekkende cijfers met een verwacht vermogen van ongeveer 400 pk. Een twinturbo 4,0 liter V8 zou de AMG SL63 moeten aandrijven, terwijl de flagshipversie naar verwachting het beste van Mercedes-AMG’s hybride ontwikkelingen zal halen in de vorm van een krachtig plug-in hybride systeem met maar liefst 800 pk. Dit zijn natuurlijk nog voorlopige details die nog niet door de autofabrikant zijn bevestigd.

“De nieuwe SL zal later dit jaar zijn debuut maken”, en zou in de laatste weken van 2021 of begin volgend jaar in de verkoop moeten gaan. We verwachten dat de komende weken meer prototypes op de Nurburgring zullen worden gespot, dus houd het in de gaten.