2022 Honda Civic debuteert en hij heeft een frisse make-over gehad!

2022 Honda Civic debuteert en hij heeft een frisse make-over gehad!

De Honda Civic is een bijzondere auto, de een is helemaal fan, de ander vindt het helemaal niks. Maar met het nieuwe model zullen de meningen minder versschillen dan ooit te voren…

De 2022 Honda Civic Sedan brengt het eerbiedwaardige model naar zijn 11e generatie. Het bedrijf zegt dat de nadruk ligt op functionaliteit en eenvoud.

Honda gebruikt de ontwerpconcepten van eerdere Civics om het uiterlijk van de nieuwe te beïnvloeden. De algehele vorm is hoekiger dan het model van de vorige generatie. De wielbasis is 1,4 centimeter langer en de totale lengte is 1,3 centimeter groter. De voorruitstijlen zijn meer naar achteren gericht om de lengte aan de voorkant te accentueren. De Civic is verkrijgbaar in acht kleuren, waarvan er drie nieuw zijn: Meteorite Grey Metallic, Sonic Grey Pearl en Morning Mist Blue Metallic.

De ontwerpers worden veel avontuurlijker bij het stylen van het interieur. Het meest opvallende aspect is het honingraat-patroon dat over de breedte van het dashboard loopt. Het bevat de ventilatieopeningen om een schone, uniforme look te creëren.

De LX-, Sport- en EX-modellen krijgen een 7,0-inch instrumentenpaneel met een digitale snelheidsmeter, een toerenteller aan de linkerkant en een afzonderlijke fysieke snelheidsmeter aan de rechterkant. Deze modellen hebben ook een 7,0-inch infotainmentdisplay bovenop het dashboard.

De Touring krijgt een volledig digitaal instrumentenpaneel met een 10,2 inch display en kan de info weergeven met traditionele wijzerplaten of staafdiagrammen. Er is een 9 inch infotainmentscherm, het grootste ooit in een auto van het merk Honda. Deze topklasse wordt ook geleverd met een Bose stereosysteem met 12 luidsprekers.

De LX- en Sport-uitvoeringen van de Civic 2022 krijgen de bestaande atmosferische 2,0-liter viercilinder die nog steeds 158 pk 187 Newtonmeter koppel levert. De EX en Touring krijgen een 1,5-liter viercilinder met turbocompressor van 180 pk en 240 Nm.

Vanaf wanneer de hippe Civic te bestellen zal zijn is helaas nog niet bekend. Wel kunnen wij je in de tussentijd trakteren op wat foto’s van de nieuwe wagen!

Thomas Heule