2022 Ford Bronco Raptor komt de verwachtingen na!

2022 Ford Bronco Raptor komt de verwachtingen na!
offroad 2022 Ford Bronco Raptor
Foto’s: Ford

2022 Ford Bronco Raptor komt de verwachtingen na! De Ford Bronco was al geen stadsauto maar de Raptor behandeling maakt alles aan deze Bronco nog ruiger en krachtiger! Ookal zal je misschien verwachten dat hij over een V8 beschikt, je zal het met een V6 moeten doen. Deze 3.0L biturbo V6 produceert wel 418 pk en 596 Nm koppel!

offroad 2022 Ford Bronco Raptor motorkap
offroad 2022 Ford Bronco Raptor zonder deuren en dak
Foto’s: Ford

De Raptor versie van de Bronco blinkt ook echt uit op het offroad gebied, nog meer dan de normale Bronco. Hij heeft bijvoorbeeld een nog hogere bodemvrijheid: 33cm, dat is zo’n 12 centimeter meer dan de normale Bronco. Ook is zijn spoorbreedte en stuk meer, dit wil zeggen dat zijn wielen een flinke 22cm veder uit elkaar staan. Maar ook heeft hij een speciaal onderstel, samen met Fox heeft Ford de Bronco voorzien van een vergelijkbaar onderstel als dat van de F-150 Raptor. Door ook nog een stijver chassis, semi-actieve dempers, speciale draagarmen, en een veerweg van 33cm voor en 35,6cm achter, moet dit een heerlijke auto zijn om offroad mee te gaan. Maar aangezien er alsnog meer mee op de weg gereden zal worden, hij zal daar voor zijn klasse ook zeker niet telleurstellen. De Bronco Raptor heeft zowel uitneembare deuren als een deels te verwijderen dak, dus je hebt de keuze om voor een geweldige offroad ervaring te gaan. Je kunt ook gewoon zo over de snelweg gaan rijden, maar dat je daar gelukkig van wordt denken we niet.

De Raptor ziet er dan ook echt uit als een offroad wagen: De wel bekende Raptor grill met Ford groot uitgeschreven, 37 inch terreinbanden met 17 Inch velgen, extra brede wielkasten en flinke skidplates. Dit dan in combinatie met de verwijderbare delen waar we het net over hadden, zorgt voor echt een ruig uitziende offroad wagen.

offroad 2022 Ford Bronco Raptor onderkant
offroad 2022 Ford Bronco Raptor vliegt
Foto’s: Ford

Zie op de foto hierboven hoe de Bronco Raptor het met zijn 418 pk voor mekaar krijgt om te vliegen!

Nog niet uitgelezen? Lees hieronder een van onze recentste artikelen!

Harald Voogt

Passie voor auto's en social media