Nieuws

2022 BMW X3 en X4 debuteren vernieuwd exterieur, getweakt interieur!!

De varianten M en M Competition produceren nu nog meer koppel.

De tijd voor de tussentijdse opfrisbeurt is aangebroken voor de BMW X3 en X4, de Duitse autofabrikant die beide line-ups een nieuw gezicht geeft op de ontwerpafdeling en tegelijkertijd nieuwe technologieën en functies toevoegt. De bijgewerkte line-up omvat ook de dikkere X3 M- en X4 M-varianten. BMW heeft de stylingveranderingen gedetailleerd, de nieuwe functies en specificaties benadrukt en prijzen voor de bijgewerkte modellen verstrekt; er zijn echter geen noemenswaardige verrassingen met de wijzigingen.

Beide krijgen een nieuwe exterieurstyling voor het modeljaar 2022, met dunnere koplampen, een grotere nierengrille en opnieuw ontworpen voorbumpers met driehoekige verticale luchtinlaten. Het is vergelijkbaar nieuws aan de achterkant, met de X3 en X4 die opnieuw ontworpen bumpers en achterlichten ontvangen. Het M Sport-pakket keert terug voor het modeljaar 2022, waardoor beide modellen een agressiever uiterlijk krijgen zonder de kosten van een volwaardig M-model.

De X3 M40i onderscheidt zich van andere X3’s met een unieke BMW M nierengrille, een M-logo, M buitenspiegels en unieke uitlaatsierstukken. De X4 M40i krijgt verschillende van dezelfde styling upgrades. De grotere nieren en dunnere koplampen sieren ook de X3 M en X4 M, hoewel elk model een agressievere voorbumper krijgt met grotere openingen om betere koelmogelijkheden te bieden voor de prestatiemachines. Beiden krijgen M-specifieke achterbumpers en andere sportieve accenten aan de achterzijde.

BMW liet zich inspireren door de nieuwe 4-serie bij het herontwerpen van het interieur van de X3 en X4, dat lijkt op de uitgaande modellen. Er zijn echter verschillende tweaks die het een fris gevoel geven. De middenconsole is opnieuw ontworpen met een nieuwe lay-out, die onder het herwerkte instrumentenpaneel en het nieuwe 10,25-inch infotainment-display in de X3 zit. De Live Cockpit Professional-upgrade vergroot dat scherm tot 12,3 inch terwijl het instrumentenpaneel wordt geüpgraded naar een 12,3-inch display. De grotere schermen zijn standaard in de X4.

De 3,0-liter zescilinder-turbomotor in de X3 M en X4 M produceert hetzelfde vermogen als de vorige modellen: 473 pk voor de standaard M-modellen en 510 pk voor de Competition varianten. Het koppel is echter iets gestegen.
De X3 M en X4 M produceren nu 619 Nm, terwijl de Competition modellen 649 Nm produceren. Het extra koppel verlaagt de 0 naar 100 tijd van beide modellen van 4,1 naar 3,9 seconden voor de M en 4,0 naar 3,7 seconden voor de M Comp. De topsnelheid is beperkt tot 249 km/u of 284 km/u met het M Driver’s Package!

De productie voor de 2022 X3 en X4 begint in augustus en de X3 M en X4 M worden een maand later in september gelanceerd.