2022 BMW 4 serie Gran Coupe onthuld met meer ruimte en stijl!!

2022 BMW 4 serie Gran Coupe onthuld met meer ruimte en stijl!!

De twee extra dourer helpen mee om de lijn van de auto nog eleganter te maken..!

BMW sneed een prachtige coupe uit met de eerste 4 Serie Gran Coupé, die in 2014 op de markt kwam. De GC, ergens tussen de traditionele 3 Serie en de grotere 5 Serie gepositioneerd, sprak kopers aan die iets luxer en iets praktischer wilden dan de standaard coupé, met dezelfde unieke stijl.

Nu hoopt het bedrijf dat het met een nieuwe versie hetzelfde succes kan behalen. De BMW 2022 4 Serie Gran Coupé debuteert met een betere dynamiek, meer functies en natuurlijk, misschien helaas voor sommigen, die beruchte nieren. Maar voor ons oog werkt de look hier erg goed.

Omlijnd door een glanzend zilveren sierstuk op het 430i model en geaccentueerd door ventilatieopeningen aan weerszijden van de bumper, zien de enorme nieren er niet zo onaangenaam uit. De sportievere M440i bekleding heeft een uniek gaaspatroon met een nog strakkere Cerium Grey omlijsting die overgaat in de zijspiegels en uitlaat, plus een U vormig ontwerp van de onderbumper dat doet denken aan de hardcore M-modellen.

De 430i Gran Coupe krijgt standaard adaptieve LED koplampen (Laserlight is optioneel), 18-inch wielen met 19-inchers beschikbaar tegen een meerprijs (afhankelijk van het pakket), en frameloze ramen met chromen deuromlijstingen. Het M440i-model krijgt zes 19 inch wielopties, een standaard Shadowline-buitenbekleding die zwarte accenten rond de deurkozijnen toevoegt, en een subtiele spoiler aan de achterkant.

De nieuwe 4 Serie Gran Coupé is 5,9 centimeter langer, één centimeter breder en 2,1 centimeter groter dan de GC die hij vervangt. BMW voegde ook een extra 1,6 inch toe aan de spoorbreedte voor en 0,7 inch aan de achterkant, wat de nieuwe Gran Coupé een iets betere houding geeft, plus de wielbasis is 1,8 inch langer dan voorheen.

De 4-serie GC leent bijna allemaal dezelfde interieurdelen als zijn tweedeurs broer of zus, inclusief de Live Cockpit met iDrive 7.0. Die opstelling omvat een 10,3-inch centraal touchscreen en een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel. Dezelfde veiligheidssystemen zijn ook van toepassing, inclusief het beschikbare rijassistentiepakket Professional en een parkeerassistentiepakket.

Thomas Heule