2022 BMW 2 Serie Coupé toont zichzelf op camera..

2022 BMW 2 Serie Coupé toont zichzelf op camera..

Een van de meest geliefde BMW M-modellen is de M2, het mag dan ook niet als verassing komen dat het succes nummer wordt voortgezet…

Na een eindeloze reeks spyshots is BMW begonnen met de teasercampagne voor de volgende generatie 2 Serie Coupé. De compacte coupé is nog steeds een sportwagen met de geliefde achterwielaandrijving. Het is de M240i xDrive, te herkennen aan de uitlaten, vergezeld door een motorisch kleinere variant met een paar ronde uiteinden.

De officiële teaserafbeeldingen onthullen niet iets dat we nog niet eerder hebben gezien, maar ze dienen als een goede herinnering dat de G42-generatie 2er niet de vergrote nierengrille aan de voorkant van zijn grote broer, de 4 Serie Coupé, zal krijgen. Hij behoudt de achterwielaandrijving van zijn voorganger met een lange motorkap en een dikke korte achterkant, hoewel het ons niet verbaast als het nieuwe model iets groter is.

Uit de relatief weinige specificaties die door BMW zijn vrijgegeven, leren we dat de M Performance versie zijn zes-in-lijn-motor behoudt, maar dit keer wordt er 369 pk naar beide assen gestuurd via een automatische transmissie met acht versnellingen. In vergelijking met het model dat hij vervangt, levert het 34 pk extra op in een sportcoupé met een gewichtsverdeling van bijna 50:50.

Er wordt een AWD-systeem aan de achterzijde beloofd, wat goed nieuws is voor de liefhebbers onder ons.
De achteras krijgt een M-sportdifferentieel en de auto als geheel is zo’n 12 procent stijver dan het model dat hij vervangt.

Thomas Heule