2022 Bentley Flying Spur krijgt nieuwe upgrades

2022 Bentley Flying Spur krijgt nieuwe upgrades

De 2022 Bentley Flying Spur heeft een aantal nieuwe functies om de luxe sedan nog weelderiger te maken. Het bedrijf breidt ook de standaarduitrusting van het model uit.

Aan de buitenkant is Cambrian Grey een nieuw verkrijgbare kleur die het standaardpalet uitbreidt tot 63 keuzes. Bentley biedt het interieur nu aan met openporige houtfineerafwerking in de kleuren Liquid Amber, Dark Burr Walnut en Tamo Ash. Ze krijgen slechts een 0,1 millimeter dikke laag matte lak, in plaats van 0,5 millimeter voor de bestaande hoogglansafwerking. Het resultaat is dat het hout met open “poriën” de oorspronkelijke textuur van het hout behoudt die de inzittenden kunnen voelen.

Bentley maakt de voorheen optionele City Specification standaard op de 2022 Flying Spur. Dit zorgt voor herkenning van het voertuigverkeersteken, handsfree openen van de kofferbak, waarschuwing voor achteruitrijden, camera van bovenaf (360 graden), welkomstverlichting en automatisch dimmende spiegels.

Binnenin is de luchtionisator aan boord nu ook een standaardfunctie. Het zendt negatief geladen deeltjes uit het HVAC-systeem om de luchtzuiverheid te verbeteren door een statische lading te creëren rond verontreinigende stoffen, zoals stof en allergenen, en deze te laten hechten aan nabijgelegen oppervlakken.

Bentley werkte ook samen met het bedrijf ESI Group om digitale mock-ups van het interieur van de Flying Spur te maken om geluid, trillingen en hardheid te verbeteren. Ze waren in staat om virtuele akoestische tests uit te voeren om erachter te komen waar luchtgeluiden en bandengeluid in het voertuig filterden..

De Flying Spur blijft leverbaar met twee motoropties. De twin-turbo 6,0 liter W12 levert 626 pk en 900 Newtonmeter koppel, welke door een automatische achtversnellingsbak met dubbele koppeling loopt. De twin-turbo 4,0 liter V8 heeft 542 pk en 770 Newtonmeter koppel. De kleinere motor laat de sedan 100 kilogram afvallen om hem een beetje wendbaarder achter het stuur te laten voelen.

Thomas Heule