2022 Audi RS3 Sportback op camera gezet!!

2022 Audi RS3 Sportback op camera gezet!!

De machtige vijfcilinder komt eindelijk terug, op video kan je de eerste indruk krijgen van het motorgeluid en de vormgeving van onze favoriete Hot Hatch…

Wat hebben we hier? Het lijkt erop dat Audi de volgende generatie van onze favoriete inline-5 aangedreven hot hatch voorbereidt. De Nürburgring is waar enkele van de beste auto’s op aarde worden gesmeed in het vuur van de zogeheten Green Hell dus we zijn niet verrast om deze gecamoufleerde hot hatch hier tegen te komen. Op basis van de video zal de komende Audi RS3 Sportback een geweldig klinkende hot hatch zijn met echte mogelijkheden op het circuit.

De aankomende 2022 Audi RS3 debuteert in september 2021, wat betekent dat we de definitieve productieversie van de RS3 zeer binnenkort zullen zien. De RS3 is het kleinste RS product van Audi, maar laat je niet voor de gek houden, het is een serieuze prestatieauto.

De huidige generatie Audi RS3 wordt aangedreven door een 2,5-liter turbocharged inline-5 die 400 pk produceert. Deze ongelooflijke motor is gekoppeld aan een 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling die het vermogen naar de grond stuurt via Audi’s Quattro-vierwielaandrijving. De huidige RS3 heeft een topsnelheid van 280 kilometer per uur en kan in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten.

Thomas Heule