Nieuws

2022 Audi RS3 Sportback en RS3 Sedan voor het eerst op foto!!

Nu de auto eindelijk door Audi op de foto wordt gezet lijkt een onthulling dichterbij dan ooit..!

Eindelijk! Na jaren van spionagefoto’s en geruchten is Audi bijna klaar om de langverwachte volgende generatie RS3 te onthullen..

De hatchback en sedan zijn beide volledig ingepakt, hoewel de Audi Sport camouflage eigenlijk niets verbergt. Als je je afvraagt over de “1-2-4-5-3” die over de zijkanten van de auto’s is gestickerd, dit verwijst naar de ontstekingsvolgorde van de vijfcilinder, 2,5 liter turbobenzinemotor. Dezelfde TFSI-motor drijft ook de RS Q3 en TT RS modellen aan en is een van de weinige overgebleven vijfcilindermotoren, samen met de 3,2 liter diesel van Ford die wordt aangeboden in de Ranger .

Met enorme ventilatieopeningen aan de voorkant en de dubbele ovale uitlaatuiteinden aan de achterkant, kun je gemakkelijk zien dat deze auto’s een stapje hoger zijn dan de S3. Ze lijken ook dichter bij de weg te liggen en hebben grotere wielen, en in het geval van de sedan is er een subtiele kofferbakspoiler. De auto’s lijken bijna klaar om de kleurstelling te verliezen en hopelijk hoeven we niet tot september te wachten op de IAA show in München om ze volledig te zien.

Over die motor. Die pompt 394 pk en 480 Newtonmeter koppel in de andere compacte RS auto’s, maar volgens rapporten zal het worden aangepast om een hoger vermogen te leveren in de nieuwe RS3 modellen. We horen dat het blok ongeveer 414 pk en 500 Nm zou kunnen genereren, met een potentieel RS3 Performance upgrade die nog meer pit geeft, maar neem dit met een korreltje zout.

Na de aankondiging in september 2019 van plannen voor een next gen RS4 Avant met een plug-in hybride aandrijflijn, herhaalt Audi Sport nu dat er PHEV modellen komen. In feite verwacht het bedrijf dat de helft van zijn jaaromzet tegen 2024 zal worden vertegenwoordigd door gedeeltelijk geëlektrificeerde modellen en EV’s, en dat het percentage tegen 2026 zal groeien tot 80%. In 2030 zullen alle R- en RS-modellen op de een of andere manier geëlektrificeerd zijn.