2021 VW Golf R vs Audi RS6 Avant!

2021 VW Golf R vs Audi RS6 Avant!

Met de nieuwe topmodellen van de Volkswagen Group kon een dragrace tussen beide nieuwe modellen niet lang wegblijven, het resultaat zal je bevallen..

Als het om krachtige voertuigen gaat, heb je genoeg om uit het uitgebreide assortiment auto’s van de Volkswagen group te kiezen. Tot de snelste behoren: de VW Golf R 2021 en de Audi RS6 Avant. Maar welke van deze krachtige machines is sneller in een dragrace? Om de score te vereffenen, organiseerde Archie Hamilton Racing een lang verwachte dragrace, die je kunt bekijken op zijn YouTube kanaal, de video zal ook boven aan de pagina gelinkt worden.

Maar laten we, voordat je naar de lineaire race kijkt, eerst de cijfers vergelijken, zodat je een idee krijgt van de verschillen in prestaties.

De achtste generatie VW Golf in R bevindt zich aan de top van het gamma van compacte auto’s, aangedreven door een 2,0-liter benzinemotor met directe injectie die 315 pk en 420 Newtonmeter levert. Het is de krachtigste VW Golf ooit. de nieuwe Golf R in vier seconden rond van nul naar 100 kilometer per uur sprinten.

Aan de andere kant kunnen de Audi RS6 Avant en zijn 4,0-liter V8 met dubbele turbo een koppel van 591 pk en 800 Nm produceren. Die cijfers zijn veel hoger dan de cijfers van de VW Golf R, maar onthoud dat de VW-hot hatch aanzienlijk lichter is dan de RS6 met meer dan 450 kilo!

Met dat gezegd en wetende dat deze twee auto’s alle vier de wielen aandrijven, welke wint volgens jou de bovenstaande dragrace? Je weet wat je moet doen om de resultaten te zien.

Thomas Heule