2021 VW Golf R op Rollerbank is bizar!

2021 VW Golf R op Rollerbank is bizar!

De 2021 VW Golf R is een langverwachte auto van het topmodel van Volkswagen. Nu deze eindelijk uit is, is het tijd voor de eerste officiële tests!

Er lijkt tegenwoordig een trend te zijn waarbij autofabrikanten prestatievoertuigen onderschatten. We hebben het gezien bij de Mustang Shelby GT500 en McLaren zou zijn auto’s, met name de 765LT, op bijna komische wijze onderschatten. Dit is onze eerste blik op een nieuwe Volkswagen Golf R op een rollerbank en als de cijfers kloppen, lijkt de trend zich voort te zetten.

De clip van Archie Hamilton Racing (op YouTube) gaat over de gloednieuwe VW Golf R op de rollerbank. In dit geval verwijst nieuw niet alleen naar het modeljaar. Volgens de clip heeft deze auto slechts 240 kilometer gereden, dus de 2.0 liter motor is nog niet eens ingereden. Ondanks de weinige kilometers besloot de eigenaar dat het toch tijd was om de ware pressies eens in de auto naar boven te brengen.

VW geeft a fabriek 315 pk aan, wat zich vertaalt naar 235 kilowatt en 320 metrische pk. Dat laatste cijfer is het belangrijkste om te onthouden voor deze dyno sessie. 320pk is dus het doelwit om te matchen, of in dit geval te verslaan.

En dat verslaan doet de Golf R zeker, de sessie komt uit op een piek van 340pk! 20pk meer dan Volkswagen beweert! Maar let op, de betreffende Golf R is nog niet eens fatsoenlijk ingereden, waardoor daadwerkelijke prestaties nog beter zullen zijn dan wij al deden vermoeden. Dus een eventuele stijging met 10-20pk is zeker niet ondenkbaar. Wat zou betekenen dat de 2021 Golf R daadwerkelijk tussen de 20-40pk meer heeft dan Volkswagen eerst aan gaf!

Thomas Heule