2021 Mercedes S klasse krijgt Brabus 500 tune!

2021 Mercedes S klasse krijgt Brabus 500 tune!

Als wij Brabus horen worden we vaak al vrolijk, omdat de aanpak simpelweg altijd goed is! De nieuwe Mercedes S Klasse mag dan eindelijk ook gaan geloven aan de aftermarket specialist.

De Mercedes S Klasse in de topper op het gebied van comfort in het modellengamma van Mercedes. Onlangs werd dit model dan ook vervangen door een nieuwere en modernere versie. Waar wij vaak niet op kunnen wachten is totdat de AMG versie uit wordt gebracht, helaas lopen we hier al een tijdje op te wachten, maar vervult Brabus onze wensen.

De Brabus S500 is voorzien veen hoop gave upgrades, waaronder de tune van de zescilinder benzinemotor van de S500 met behulp van de plug-and-play B50 – 500 PowerXtra-module van het bedrijf. Met dat op zijn plaats, wordt het vermogen verhoogd tot 493 pk en 590 Newtonmeter koppel. Deze cijfers verlagen de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur naar slechts 4,7 seconden, aldus Brabus. De diesel S400d krijgt ook een upgrade via de Brabus PowerXtra D40-prestatiekit, die een eindvermogen van 365 pk en 750 Nm koppel op zal leveren.

Als je Brabus kent, zullen deze twee niet de laatste van de S-Klasse aftermarket-upgrades zijn, dus we kunnen verwachten dat de S580 en zijn twin-turbo V8 zijn Brabus aanpak vroeg of laat zal krijgen. Overigens stopt de Brabus aanpak niet bij de motor. Ook het uiterlijk mocht er aan geloven. Zo kan je optioneel wat gave spoilers toevoegen, worden de luchtinlaten compleet vervangen en krijgt de auto andere uitlaten.

Maar misschien wel de grootste visuele upgrade is de set Brabus Monoblock M Platinum Edition gesmede lichtmetalen velgen met een diameter van 21 inch. Het voltooit het monsterlijke zwart-op-zwart-thema, in contrast met het tweekleurige zwart-witte Brabus-thema in het interieur. De kosten voor zo’n Brabus gekietelde S Klasse? Houdt rekening met zo’n €295.000,-

Thomas Heule