2021 BMW M4 doet succesvolle poging tot driften..!

2021 BMW M4 doet succesvolle poging tot driften..!

BMW M-modellen staan dankzij de achterwielaandrijving, bekend als auto’s die uitermate geschikt zijn voor het driften, de samenwerking met RedBull bewijst genoeg…

De nieuwe G80 BMW M4 Competition heeft misschien wel het perfecte driftautoplatform. Geloof je ons niet? Misschien zullen deze twee speciaal gebouwde BMW M4 competitions je van gedachten doen veranderen. De Redbull Driftbrothers zijn klaar om het Drift Masters European Championship aan te gaan met hun gloednieuwe BMW M4 Competition driftauto’s. Om te zien wat er nodig is om de BMW M4 naar een motorsport klaar bouwniveau te tillen, heeft BMW M een video gemaakt om de builds en hun capaciteiten op de Redbull Ring in Oostenrijk te demonstreren.

De standaard G80 BMW M4 Competition is het perfecte platform om een driftauto te bouwen. Dankzij zijn krachtige motor, achterwielaandrijving en lange wielbasis is de BMW M4 een stabiel en capabel platform. De M4 straatauto’s worden zelfs geleverd met een ingebouwd Drift Modus in het infotainmentsysteem, zodat klanten kunnen genieten van het behalen van hoge scores op het circuit.

In de standaard variant wordt de BMW M4 Competition aangedreven door een twin-turbo 3.0-liter zescilinder lijnmotor die 510 pk en 650 Newtonmeter koppel produceert. Deze monsterlijke motor is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie.

Dus wat is er nodig om een G80 M4 driftauto te bouwen? Te beginnen met het interieur, dat moet vertrekken omdat leer met contrasterende stiksels alleen maar onnodig gewicht toevoegt. Vervolgens werd het vermogen van de standaard S58 motor verdubbeld om 1.050 pk te produceren, wat zal helpen de tractie te breken tijdens driftwedstrijden.

Het BMW M team hielp zelfs bij het bouwen van aangepaste aero-componenten voor de M4 driftauto’s, waaronder vernieuwde aero componenten aan de voorkant om de koeling te verbeteren. Voor driftbroers Elias Hountondj en Johannes Hountondji is het European Drift Masters-seizoen net begonnen en we kunnen niet wachten om de M4 de concurrentie aan te zien gaan. Tot die tijd zou dit ongelooflijke vertoon van rijvaardigheid op de Redbull Ring genoeg moeten zijn om ons te helpen tegen het wachten!

Thomas Heule