2021 BMW M3 & M4 gespot!

2021 BMW M3 & M4 gespot!

Niet dat we enige twijfels hadden, maar ja, de nieuwe BMW M3 zal dezelfde enorme grote grille gebruiken als zijn tweedeurs tegenhanger.

Het is moeilijk te zeggen of we naar de versie met achterwielaandrijving kijken of naar het xDrive-model, maar in het geval van het laatste, heeft dit prototype geen handbak. Dat komt omdat BMW de handgeschakelde versnellingsbak enkel en alleen zal koppelen aan het RWD-systeem. Een recent rapport stelt dat BMW prioriteit zal geven aan het ‘tail-happy’ model, en dat het xDrive-model later zal volgen. BMW teased zowel de nieuwe M3 Sedan als de M4 Coupé in afwachting van de dubbele onthulling die voor september op de agenda staat. De M4 Convertible volgt naar verwachting later in 2021, terwijl die geruchten over een M4 Gran Coupé waarschijnlijk ongegrond zijn. De twin-turbo 3,-0-liter zescilinder zal 510 pk en 650 Nm koppel leveren in het Competition-model.

Dan komt er ook nog een puur elektrische BMW i4, die meer vermogen zou hebben dan de M3 en M4, met geruchten dat hij maar liefst 523 pk op de weg zou kunnen zetten. Er wordt ook gezegd dat de BMW i4 dankzij de elektromotoren aanzienlijk meer koppel zal hebben, ongeveer 813 Nm. Aan de andere kant zal de elektrische Gran Coupé aanzienlijk meer wegen vanwege de batterijen en zal daarom waarschijnlijk niet dezelfde rijdynamiek hebben als een M3.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.