Eerste beelden 2020 Volkswagen Golf 8!

Eerste beelden 2020 Volkswagen Golf 8!

24 oktober zal het doek worden getrokken van de nieuwe generatie Volkswagen Golf. Om alvast warm te maken heeft Volkswagen enkele teasers het wereldwijde web opgeslingerd.

We hebben de afgelopen maanden een behoorlijk aantal spy-foto’s van de nieuwe Volkswagen Golf gezien, maar deze officiële afbeeldingen zijn uiteraard de minst verhullende weergave van de achtste generatie van de immens populaire hatchback. Het exterieurontwerp het best worden omschreven als evolutionair, met een strak ontwerp van de koplampen dat in één lijn ligt met de zeer smalle grille.

“Dynamischer dan ooit tevoren” is wat Volkswagen zegt over het exterieur van de Golf 8, terwijl het interieur toch wel het meest veranderd ten opzichte van de auto die het gaat vervangen, met aanzienlijk minder fysieke knoppen. Dat komt omdat veel van de bedieningselementen zijn geïntegreerd in het touchscreen, dat samengaat met het digitale instrumentenpaneel en wat een extra touchscreen lijkt links van het instrumentenpaneel.

Zoals eerder gemeld, zal de nieuwe Volkswagen Golf op 24 oktober zijn werelddebuut maken en zal voor het einde van het jaar in Europa te koop zijn. De vijfdeurs hatchback zal als eerste uitkomen, en de Golf Variant zal kort daarna uitkomen. Een carrosseriestijl die waarschijnlijk niet terugkomt, is de driedeursversie. Hetzelfde zal waarschijnlijk ook het geval zal zijn met de volgende generatie Audi A3 en SEAT Leon die in 2020 uitkomen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.