Nieuwe Mercedes-AMG A45 is een lust voor het oog

Nieuwe Mercedes-AMG A45 is een lust voor het oog

De geheel nieuwe 2019 Mercedes-Benz A-Klasse werd afgelopen vrijdag officieel geïntroduceerd tijdens een evenement in Amsterdam. De nieuwe A-klasse heeft een sexy maar ook simplistisch exterieurontwerp. Persoonlijk vind ik hem zeer geslaagd, maar er echt veel valt er niet over te zeggen, behalve dat het fraai en strak te noemen is.

Ik kijk des te meer uit naar het aankomende model van Mercedes-AMG! Dit omdat de Affalterbach-machines altijd al behoorlijk uitbundig zijn geweest wat betreft het exterieur, wat een groot contrast zou zijn met de wat rustig ogende reguliere A-klasse. AscarissDesign deed een poging en stelde een digitale render samen van een eventuele Mercedes-AMG A45, en hij lijkt te denken dat Mercedes-AMG genoegen zou nemen met grotere wielen, rode remklauwen en grotere ventilatieopeningen in de bumper. Hij heeft waarschijnlijk gelijk, echter hoop ik dat er aan de achterzijde ook een degelijke spoiler te vinden zal zijn.

Wat betreft de naam is het nog steeds niet helemaal duidelijk of de hot hatch dezelfde typeaanduiding zal hebben als zijn voorganger, of dat er voor de “A53” gekozen gaat worden. Er gaan geruchten dat er twee AMG-modellen zullen zijn: een met een vermogen van ongeveer 300 pk, genaamd “A40”, en de eersteklas “A53” die ruim 400 pk uit zou moeten leveren middels dezelfde 2,0-liter viercilindermotor maar dan met de toevoeging van een elektromotor.

X-Tomi Design deed overigens ook nog een poging om de toekomstige Mercedes-AMG A45 in beeld te brengen. Welke vind jij het meest geslaagd?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.