Wordt dit de nieuwe BMW M3?

Wordt dit de nieuwe BMW M3?

2020 BMW M3

Elke dag lijkt het erop dat we steeds meer en meer te horen krijgen over ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Gelukkig is dat niet altijd vervelend te noemen, zeker niet in het geval van de Tesla Roadster II bijvoorbeeld. Toch ligt ons hart bij auto’s met een verbrandingsmotor en gelukkig kunnen we dan in de toekomst nog altijd terecht bij BMW M. “Samen met de M5 is de M3 een cruciale auto voor BMW”, aldus M-divisiechef Frank van Meel.

De 51-jarige in Nederland geboren ingenieur voegt daaraan toe: “Het was niet de eerste volwaardige M-auto, maar hij blijft staan voor alles waarop het merk is gebaseerd.” Dat gezegd hebbende, verwacht dat de zesde generatie M3 (en M4 Coup√© en Cabrio) meer gebruik zullen maken van aluminium, versterkt staal en een aantal koolstofvezel componenten om het totale gewicht onder de net onthulde BMW M3 CS te houden. Het vermogen zal worden geleverd door een verbeterde versie van de twin-turbo 3.0-liter zes-in-lijn, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat. Verwacht minimaal 465 pk.

Van Meel zei: “BMW zelf heeft aanzienlijk meer modellen dan BMW M. We kijken naar waar we ons programma in de toekomst kunnen uitbreiden. Er is een enorm groeipotentieel. We bekijken alle BMW-modellen om te zien of we er een M- of M-Performance-model van kunnen maken, hoewel er voldoende vraag van de klant moet zijn voordat we ons committeren.”

De volgende BMW M3 staat voorlopig gepland om zijn werelddebuut te maken op de autoshow van 2019 in Frankfurt.

2020 BMW M3

2020 BMW M3

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.