2020 Bentley Flying Spur in Blackline uitvoering!

2020 Bentley Flying Spur in Blackline uitvoering!

Het Blackline pakket dat je tegen een meerprijs van €3.550,- kunt aanvinken, vervangt zo’n beetje alle chrome onderdelen voor een zwarte look.

Bentley beweert dat 30% van de verkochte Continental GT’s zijn uitgevoerd met het Blackline pakket, geen wonder dus dat zij ditzelfde pakket aanbieden voor de Flying Spur. Het pakket omvat de Flying B op de motorkap, de grille, de ventilatieopeningen, de instaplijsten, deurgrepen, de koplampen en achterlichten. Pakket-specifieke 21-inch wielen zijn ook inbegrepen, hoewel kopers kunnen kiezen voor grotere 22-inch wielen van Mulliner. De afgewerkte look zegent het exterieur van de grote vierdeurs met een extra gevoel van agressie ten opzichte van de standaardconfiguratie en zijn chromen buitenbeetjes. Aan het interieur wordt overigens niks gewijzigd.

De 2020 Flying Spur markeert de derde generatie van de ultra-luxe sedan sinds zijn debuut in het midden van de jaren 2000. De supersedan met vierwielaandrijving en een 6,0-liter W12 een gezonde 635 pk en 900 Nm koppel. Een automatische transmissie met acht versnellingen met dubbele koppeling is de enige versnellingsbak die wordt aangeboden, en het helpt het grote binnenvaartschip in 3,8 seconden van 0 tot 100 km/h te katapulteren. Levering van de Bentley Flying Spur Blackline start begin 2020.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.