2020 Audi RS7 Sportback maakt aankomende week zijn debuut!

2020 Audi RS7 Sportback maakt aankomende week zijn debuut!

Na de velen positieve reacties op de nieuwe Audi RS6 Avant C8, is het nu wachten op de nieuwe Audi RS7. Goed nieuws! Audi heeft aangekondigd dat de onthulling aankomende week op de IAA in Frankfurt zal plaatsvinden.

Een teaser in de vorm van een foto is niet geleverd door het in Ingolstadt gevestigde merk, maar met de looks van de nieuwe RS6 in gedachten is de RS7 Sportback niet zo moeilijk voor te stellen. Uiteraard verwachten we voor het vlaggenschip van het A7-model hetzelfde voorkant-ontwerp als zijn broer met lang dak. Dit in combinatie met de subtiele stijlaanpassingen waar de RS-modellen bekend om staan. Aan de achterkant zullen waarschijnlijk de grootste ovale uitlaten van Audi ooit op de RS7 worden getoond. Vanaf de zijkant zullen vooral de grote Audi Sport-remmen opvallen.

Het vermogen ligt naar alle waarschijnlijkheid op 600 pk en 800 Nm koppel, geleverd door die welbekende twin-turbo 4,0-liter V8. De prestaties zullen bovendien ook nauw aansluiten bij die van de RS6 Avant, dus denk aan een 0 tot 100 km/h sprint van om en nabij de 3,6 seconden. Terwijl de US-spec Audi RS6 Avant zal worden begrensd 250 km/h, zal de Europese versie 305 km/h kunnen halen met het optionele Dynamic Plus pakket. We verwachten vergelijkbare snelheden voor de RS7 Sportback.

Foto via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.