2020 Audi RS6 Avant krijgt meer vermogen van Mansory!

2020 Audi RS6 Avant krijgt meer vermogen van Mansory!

Die opvallende Bentley Continental GT is niet het enige nieuwe project van Mansory…

Mansory heeft zich nog niet eerder vergrepen aan de Audi RS6. Nu het nieuwste type in steeds grotere mate op de weg te vinden is, komt Mansory met een aantal upgrades. Je kunt zeggen wat je wilt, maar ze hebben nog nooit een saaie auto gemaakt. Toegegeven, de meeste van hun projecten hebben een haat/liefde verhouding, maar zijn in ieder geval nooit saai. In dit geval probeert de tuner de favoriet van het internet aan te passen: de nieuwe Audi RS6 Avant. De ultieme familieauto uit Ingolstadt is een van de weinige auto’s waar iedereen van lijkt te houden, maar of dat ook het geval is met dit nogal excentrieke exemplaar valt nog te bezien.

Als de carbon fiber body met brede heupen je niet overtuigt dat dit geen standaard RS6 is, dan doen die vreemd gevormde uitlaatpijpen dat wel. De dubbele ovale uiteinden van de standaard RS6 – de grootste uitlaatuiteinden die ooit op een Audi Sport RS-model zijn gemonteerd – zijn vervangen door een hoekige set in een net zo opvallende diffuser.

Van de ventilatieopeningen in de motorkap, de front splitter, de enorme side skirts tot aan de grote dakspoiler aan de achterkant – Mansory ging echt all-in. Het zou geen compleet pakket zijn zonder enkele wijzigingen onder de motorkap. De 4,0-liter V8 produceert niet langer de standaard 600 pk en 800 Nm koppel, de V8 heeft nu 720 pk en 1000 Nm. Dit extra vermogen heeft de 0 tot 100 km/h) sprinttijd verlaagd van 3,6 seconden naar slechts 3,2 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.