Is dit het ware gezicht van de Lamborghini Urus?

Is dit het ware gezicht van de Lamborghini Urus?

Lamborghini Urus

We zijn nu nog maar een week verwijderd van de introductie van de nieuwe Lamborghini Urus. Zoals je kunt verwachten zit men in autowereld op het puntje van zijn stoel, smachtend naar de looks, cijfers en prestaties van deze uitbundige stier.

Tot die tijd blijft het nog speculeren over de exacte looks van de auto en designer X-Tomi, bij ons geen onbekende, doet graag een gooi naar het ontwerp. De render is gebaseerd op het (opzettelijk) gelekte Urus-infotainmentsysteem, evenals op de meest recente spyshots van de SUV. Daarnaast mocht Automobile Mag onlangs alvast proeven aan de nieuwe ‘snelste SUV ter wereld’ en zodoende kunnen we je alvast wat meer vertellen over wat er onder de kap schuilgaat.

Zo kwamen we erachter dat de 4.0 liter twin-turbo V8 van de Urus maar liefst 650 pk en 850 Nm aan maximaal koppel levert. Dit betekent dat de 2.154 kilogram wegende Lamborghini van 0 tot 100 km/h sprint in 3,7 seconden. Snelheden van meer dan 303 km/h zouden bovendien met gemak te halen zijn. Een van de grootste concurrenten van de Urus zal de Bentley Bentayga worden. Deze laatstgenoemde doet het echter met een veel flinkere 6.0 W12, goed voor 608 pk en een koppel van 900 Nm. 0 tot 100 km/h gaat in 4,1 seconden en de topsnelheid ligt ook voor deze SUV op boven de 300 km/h.

Daarnaast heeft Lamborghini expres voor een V8 gekozen in verband met het belastingklimaat in China. Lamborghini ziet China als een grote en belangrijke afzetmarkt, en aldaar wordt nogal een pittige belasting geheven op auto’s met een motorinhoud boven de vier liter. Hoeveel de Lamborghini Urus in Nederland zal gaan kosten is nog even afwachten.

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.