Ford Ranger Raptor, hot or not?

Ford Ranger Raptor, hot or not?

Na een lange teasercampagne heeft Ford het doek getrokken van de allereerste Ford Ranger Raptor. Gefactureerd als een “door de fabriek gebouwde performance truck” ontworpen voor offroad liefhebbers.

Onder de motorkap bevindt zich een 2,0-liter twin turbo diesel viercilinder die 210 pk en 500 Nm koppel levert aan alle vier de wielen via een 10-traps automatische versnellingsbak. De allereerste Ranger Raptor is voornamelijk ontwikkeld in Australië met hulp van Ford’s Amerikaanse Raptor-team. Verbetering van zijn offroad-mogelijkheden wordt verzekerd dankzij langere Fox-veren, extra bodembescherming en 17-inch wielen met dikke BF Goodrich All-Terrain banden. De Ranger Raptor is bovendien 1,87 m hoog, 2,18 m breed en bijna 5,40 meter lang, indrukwekkend in je achteruitkijkspiegel!

Zoals gezegd is de Ford Ranger Raptor voornamelijk ontwikkeld in Australië, en daar zal hij voorlopig dan ook blijven. Laten zal de Raptor ook worden geïntroduceerd in Noord-Amerika maar of we hem ooit op Europese, laat staan Nederlandse, wegen zullen zien is onbekend. Wel kunnen ons de vraag stellen; is ‘ie hot or not?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.