2019 beste jaar ooit voor Rolls-Royce!

2019 beste jaar ooit voor Rolls-Royce!

2019 was het beste verkoopjaar in de 116-jarige geschiedenis van Rolls-Royce.

Vorig jaar leverde de Rolls-Royce in totaal 5.152 auto’s af aan klanten in meer dan 50 landen over de hele wereld. Dat klinkt misschien schamel in vergelijking met fabrikanten zoals Volkswagen, maar dit aantal vertegenwoordigt een enorme stijging van 25% ten opzichte van het aantal verkopen in 2018. Het is het hoogste verkoopcijfer dat het bedrijf ooit in zijn 116-jarige geschiedenis heeft behaald. En het is vooral te danken aan één model.

2019 was het eerste jaar dat de Rolls-Royce Cullinan een volledig jaar verkocht werd. De Britse automaker zegt dat de grote vraag naar de luxe SUV een “belangrijke bijdrage” heeft geleverd aan de omzetgroei en de verwachtingen van het bedrijf heeft overtroffen. Rolls-Royce heeft geen verkoopcijfers vrijgegeven voor de Cullinan, die in Nederland begint bij €412.730,-, maar de luxe SUV is het snelst verkopende nieuwe Rolls-Royce-model in de geschiedenis. Niet dat dit een enorme verrassing is, gezien de niet enorme vraag naar luxe SUV’s op dit moment..

De Rolls-Royce Phantom, Dawn en Wraith waren ook het hele jaar door erg in trek, terwijl de wereldwijde vraag naar Rolls-Royce Bespoke-modellen in 2019 een nieuw hoogtepunt bereikte. Een van de belangrijkste nieuwe hoogtepunten was de Zenith Collector’s Edition van de Rolls-Royce Ghost. De iconische Ghost blijft het best verkopende model aller tijden en Rolls-Royce wil voortbouwen op dit succes.

Na vijf jaar ontwikkeling zal de volgende generatie Rolls-Royce Ghost in halverwege 2020 debuteren. Volgens Rolls-Royce zal het nieuwe model “elevate the Ghost name, and the company itself, to new heights of excellence and ambition in design, engineering, materials and driving dynamics.”

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.