2018 Volkswagen Golf GTI TCR
Nieuws

De Volkswagen Golf GTI TCR, de ultieme hatchback

2018 Volkswagen Golf GTI TCR

En die is vernieuwd.

Deze über-Golf wist titels te behalen in de TCR International Series en het VLN Endurance Championship op de Nürburgring Nordschleife, in zijn klasse uiteraard. Volkswagens raceauto is dus behoorlijk succesvol te noemen en ó wat ziet ‘ie er toch lekker uit, zeker in het rood!

Bij deze vernieuwde versie heeft Volkswagen vooral gefocust op ‘faceliften’ van het model zodat deze past bij het nieuwste model VW Golf 7 GTI. Mechanisch gezien blijft het 2018 GTI TCR-model nagenoeg hetzelfde. Dat betekent dat ‘ie nog steeds de 2,0-liter viercilinder turbomotor gebruikt die 350 pk verzorgd. 0 tot 100 km/h gaat in 5,2 seconden en de top ligt op een snelheid van 230 km/h.

De GTI TCR zou een prijskaartje van €90.000,- hebben, wat absurd is voor een Golf, maar niet zozeer voor een nieuwe raceauto die zijn waarde al bewezen heeft. Afgezien van de getunede motor, heeft de circuitversie ook uitgebreide aerodynamische eigenschappen. Zo is ‘ie een stuk breder, heeft flink uitgeklopte wielkasten waar de 18-inch velgen zitten, plus een verstelbare aluminium achtervleugel. Het interieur is ook ontdaan van alle overbodige spullen en is uiteraard een rolkooi gemonteerd evenals racestoelen met vijfpuntsgordels.

2018 Volkswagen Golf GTI TCR

2018 Volkswagen Golf GTI TCR

2018 Volkswagen Golf GTI TCR

2018 Volkswagen Golf GTI TCR

2018 Volkswagen Golf GTI TCR

2018 Volkswagen Golf GTI TCR

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.

2 Comments

  • […] stelt nu niet veel meer voor, maar voor de jaren 70 was dit enorm snel. Ter vergelijking, de nieuwe VW Golf GTI TCR gaat van 0 tot 100 km/u gaat in 5,2 seconden en heeft een maximum snelheid van 230 km/u. In 1976 […]

  • […] De Volkswagen Golf GTI TCR-racewagen kennen we nog van een half jaar geleden, maar nu heeft Volkswagen besloten een GTI TCR voor op de openbare weg uit te brengen. Jawel, de straatversie van deze hardcore-GTI. En met 290 pk en 370 Nm aan koppel onder je rechtervoet, DSG en zelfs een sperdifferentieel zijn we helemaal niet meer te houden! Eind dit jaar komt dit verkoopkanon pur sang en met een top van 264 kilometer per uur is het de snelste Golf ooit! En er is nog iets moois, deze straatversie kan de 350 pk sterke racevariant met gemak bijbenen! Deze GTI TCR schiet in ongeveer 4,8 seconden naar de 100. En voor de rekenaars, ja, dat is maar 0,2 seconden langzamer dan een Golf R! […]

Comments are closed.