De nieuwe Renault Mégane RS gaat je minstens €42.340,- kosten

De nieuwe Renault Mégane RS gaat je minstens €42.340,- kosten

Opgewonden raken over de 2018 Renault Mégane RS voelt een beetje vreemd. Hoewel de meeste rivalen voor de ultieme rondetijden gaan en +300 pk 2-liter turbomotoren hebben, moet de Mégane RS het doen met een 1,8-liter en “slechts 280 pk”. Puristen kunnen ook flink balen door het feit dat er een EDC-automaat is geïnstalleerd… Maar maak je geen zorgen, het is maar een optie; je kunt nog steeds een Mégane RS met handbak bestellen.

Toch zullen we Renault vergeven, want die automaat is zo vervelend nog niet. Zo zal de dubbele koppeling niet zomaar een versnelling terugschakelen, maar gaat ‘ie (wanneer nodig) naar de versnelling waar je het ideale koppel hebt. Wel zijn er al verschillende geluiden gehoord over de plaatsing van de zogenoemde ‘flippers’ achter het stuur, deze zouden simpelweg te ver weg zijn geplaatst. Indien je voorkeur ligt bij zo’n automaat, zul je €44.540,- achter moeten laten bij de Renault dealer. Ga je toch voor de sportievere handbak, dan bespaar je ook nog eens geld; de Renault Mégane RS met handgeschakelde zesbak staat al vanaf €42.340,- bij je op de oprit.

Later zal er overigens ook nog een Renault Mégane RS Trophy met een 300 pk en 400 Nm sterke turbomotor aan het gamma worden toegevoegd.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.