2018 Ford GT: Afrojack heeft weer een nieuwe bumperklevert!

2018 Ford GT: Afrojack heeft weer een nieuwe bumperklevert!

2018 Ford GT

Afrojack, bij velen bekend door zijn plaatjes waardoor de voetjes van de vloer gaan. Bij ons is hij vooral bekend door zijn dikke wagenpark. En nu is daar weer een nieuw pareltje aan toegevoegd!

Hennessey is bezig met het fabriceren van een GT met een vermogen met 4 nummers, maar voor onze Afrojack was 656 pk en 746 Nm al genoeg om parkeerboetes te gaan incasseren in de P.C. Hooftstraat. Inderdaad, Jeroen van den Berg, zijn ‘brother from another mother’ ging de auto op halen bij de dealer en dezelfde middag was het al bingo. Een rasechte BOA had er al een prent opgeplakt.

Maar goed, beide jongens zijn nou niet de minst bedeelde autoliefhebbers en met een prijskaartje €550.000,- kan een boete van een paar tientjes er vast wel vanaf.  Jeroen en Nick zijn overigens wel twee van de ‘lucky few’ die door de selectieprocedure van Ford zijn gekomen, want zomaar de Ford-dealer binnenstappen met een zak geld en een GT bestellen, is er niet meer bij.

De productie per jaar is niet heel groot en je moet een contract ondertekenen waarin je aangeeft de auto niet te zullen doorverkopen en dat je er ook daadwerkelijk mee gaat rijden. Ford is faliekant tegen ‘garagequeens’ en dat vinden wij autoliefhebbers alleen maar mooi!

Maar dan krijg je ook wel waar voor je geld. Bij een 3,5 liter V6 Ecoboost wordt je een beetje sipjes, maar die is zo vervlogen als ik je vertel dat je binnen 3 seconden naar de 100 toe zoeft! Nu maar hopen dat onze Nick hem niet onder de kont van een andere auto schuift, zoals zijn 458 helaas wel gebeurde!

2018 Ford GT

2018 Ford GT

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.