Corvette ZR1 Cabriolet: dakloos rijden met 755 pk en 970 Nm

Corvette ZR1 Cabriolet: dakloos rijden met 755 pk en 970 Nm

2018 Corvette ZR1 Cabriolet

De nieuwe Chevrolet Corvette ZR1 Cabriolet: De eerste dakloze ZR-1 sinds 1970.

De gefacelifte ZR1 coupe was jullie vast al bekend. En zo niet, dan nu even de cijfers op een rijtje. En die zijn zoals we van de Amerikanen gewend zijn: exorbitant. Een 6.2 liter small-block V8 met een supercharger die zorgt voor 755 pk en bijna 1000 Nm koppel, 970 Nm om precies te zijn. Maar, terug naar de dakloze Chevrolet met het sterkste blok dat Chevrolet ooit heeft gebouwd.

De dakloze variant is slechts 27 kilogram zwaarder dan zijn dichte broertje en het dak kan bediend worden tot een snelheid van 50 kilometer per uur. Dus mocht je met het dakje open gaan rijden en de wind toch een béétje te koud vinden, kun je binnen de bebouwde kom al rijdend je dakje met één druk op de knop weer dicht doen, wat een uitkomst hè. De auto wordt leverbaar met een 8-traps automaat met flippers of een handbak met zeven versnellingen. En met de handbak beweert Chevrolet dat je de dakloze raket in minder dan 3 seconden naar de 100 kunt katapulteren, de kwart mijl moet in minder dan 11 seconden geklaard kunnen worden. Dat zijn flinke beweringen als je het ons vraagt. Dus, kom je beeldmateriaal van dit kunstje tegen? Stuur het ons door!

De prijs van de ZR1 Cabriolet start in de Verenigde Staten bij net geen $124.000,- excl. Belasting en dealer-fee, ongeveer $4.000,- meer dan zijn dichte broertje. Maar er is meer, een optioneel pakket met de naam ‘ZTL Performance Package’, voor een extra $2.995,-. En als we de recensies mogen geloven, is dat een pakket wat je erbij móét nemen. Een front splitter overladen met carbon, Michelin Pilot Sport Cup 2 banden en Magnetic Ride Control tuning. Wat dat laatste inhoud zijn we nog aan het uitzoeken, maar het gehele pakket zal er vast voor zorgen dat je de Amerikaanse krachtpatser beter in een rechte lijn kunt houden!

2018 Corvette ZR1 Cabriolet

2018 Corvette ZR1 Cabriolet

2018 Corvette ZR1 Cabriolet

2018 Corvette ZR1 Cabriolet

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.