2017 Porsche 911 met een hybride motor?

2017 Porsche 911 met een hybride motor?

De 2017 Porsche 911 is nog niet in de showrooms te bekijken of aan te schaffen. Maar we hebben wel alvast wat spy foto’s op het web gevonden waarin we een aantal nieuwe puntjes gespot hebben! Het is wellicht moeilijk te zien onder het zwarte exterieur, maar deze versie schijnt een wijdere achterbumper te hebben. Daarbij zien we ook een grote witte dop aan de rechterzijde van de auto. Dit kan wellicht een plug in zijn voor een elektrische aandrijving!

Er werd al gespeculeerd of de volgende generatie 911’s gebruik zou gaan maken van hybride technologie. Eerst een turbo op alle Carrera modellen, en nu een hybride aandrijflijn? Het moet niet veel gekker worden! Voor Porsche liefhebbers was de nieuwe elektrische stuurbekrachtiging al een grote overtreden. Zal een hybride 6 cilinder aandrijving de druppel zijn?

Het is nog niet bekend of er hybride technologie toegepast gaat worden op alle 911 modellen. We weten daarentegen wel dat de nieuwe 911 turbo rond de 720 pk zal produceren. Zo’n getal is hoogst waarschijnlijk alleen mogelijk te maken door middel van een elektrische motor die het turbo blok zal assisteren. Deze technologie zien we natuurlijk in de hybride 918 hypercar. Het is daarom ook vrij logisch dat de 918 technologie afdruppelt naar de 911 modellen. Als we even een rekensommetje neerzetten, dan zou het toevoegen van de 156 pk elektrische motor van de 918 op een 560 pk 911 turbo blok, het uiteindelijke nummer op 716 pk komen te liggen. Met als voordeel dat de acceleratie dramatisch bevorderd wordt!

Eventuele hybride 911’s zullen bovenop de Turbo’s vallen in het segment. Dit zien we bijvoorbeeld al bij de Porsche Cayenne en Macan. Qua interieur verwachten we ook een nieuw digitaal paneel zoals we bij Audi bijvoorbeeld al zien in hun nieuwe modellen.

Oud hoofd van Porsche Matthias Muller liet ons eerder dit jaar ook weten dat alle nieuwe Porsche modellen de vruchten zullen plukken van de 918 hybride technologie. Zal dit de laatste nagel in de kist worden voor Porsche 911 liefhebbers, of zal dit juist een goede aanwinst worden voor de legendarische sportauto?

Foto’s via Autoblog.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.