[Video] Kruip achter het stuur van de nieuwe Porsche 911!

[Video] Kruip achter het stuur van de nieuwe Porsche 911!

Afgelopen maandag hadden wij het genoegen te mogen rijden met de nieuwe Porsche 911 Carrera S. Helaas voor de liefhebbers van de natuurlijk ademende 911; ook de standaard Porsche 911 is vanaf nu voorzien van biturbo technologie!

Wat ons betreft helemaal niet ‘helaas’ want de 991 MK2 is een beest van een auto! Met 420 pk en 500 Nm uit de 3.0 liter biturbo zescilinder boxermotor én een PDK automaat, sprint ‘ie in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/h. Ons demomodel was overigens ook nog eens voorzien van het sportuitlaat systeem. Normaliter wordt het geluid door de turbo’s gedempt maar deze Carrera S klinkt gelukkig niet ‘zo saai’ als de 991 Turbo. Het blazen van de turbo’s is natuurlijk aanwezig maar dan in combinatie met een mooie toon en dankzij de sportuitlaat pruttelt ‘ie ook nog lekker!

Op ons volledige testverslag van de 2016 Porsche Carrera S zullen jullie nog heel even moeten wachten, deze zal aankomende week online staan. Voor nu kunnen jullie met bovenstaande video een beetje ervaren hoe het is om zélf achter het stuur te zitten en met onderstaande video krijg je een indruk hoe de nieuwe 911 met turbo’s klinkt!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.