Gelekt: dit is de nieuwe Mercedes-Benz SL!

Gelekt: dit is de nieuwe Mercedes-Benz SL!

2016 Mercedes-Benz SL 65 AMG - Hartvoorautos.nl

Oeps! De nieuwe Mercedes-Benz SL-klasse zou volgende week pas voor het eerst te zien zijn op Los Angeles Auto Show maar dankzij uitgelekte foto’s kunnen we de nieuwe SL nu al online bekijken!

Officiële informatie hebben we uiteraard nog niet maar het spreekt voor zich dat we zelf ook wel wat nieuwigheden kunnen ontdekken. Aan dee voorkant van de nieuwe SL-klasse zien we elementen die we kennen van de sportievere en snellere AMG-GT. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de koplampen, de nieuwe grill en de grotere luchtinlaten. Ook is duidelijk dat de nieuwe SL-klasse er een stuk eleganter op geworden is in vergelijking met zijn voorganger.

Ook aan de achterzijde kunnen we enkele wijzigingen ontdekken zoals de andere bumper, diffuser en hernieuwde lichtunits. In het interieur zijn de aanpassingen minder gemakkelijk te ontdekken, maar wel zien we onder meer een ander stuurwiel en transmissiepook. Volgens het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport, krijgen sommige modellen een negen-traps automatische transmissie en natuurlijk het Active Body Control. Voor verdere technische specificaties zullen we toch nog even geduld moeten hebben.

Wat betreft de foto’s zien we een wit exemplaar van de SL 63 AMG en een blauw exemplaar van de SL 65 AMG.

2016 Mercedes-Benz SL 65 AMG - Hartvoorautos.nl

2016 Mercedes-Benz SL 63 AMG - Hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.