Dit is de 2016 Alfa Romeo Giulia QV met 510 pk!

Dit is de 2016 Alfa Romeo Giulia QV met 510 pk!

Alfa Romeo heeft zojuist het doek getrokken van de nieuwe Alfa Romeo Giulia in QV-versie! Het is de langverwachte opvolger van de 159 met een gewichtsverdeling van 50/50; lekker!

De 2016 Alfa Romeo Giulia: is ‘ie sportief? Mooi? Heeft ‘ie wat nodig is om mee te kunnen met de prestaties van de BMW M3 F80 en de Mercedes-AMG C63 S? Hell yes is het antwoord op al deze vragen! Want voor de Giulia is een uitgebreide selectie van 2.0, 2.2 en 3.0 turbo & twin turbo motoren beschikbaar. Het topmodel dieselblok is ontwikkeld door VM Motori en levert 340 pk en een bak aan koppel. Maar het is de 3.0 liter grote twin turbo V6-benzinemotor met maar liefst 510 pk, dankzij de mannen van Ferrari, waar wij erg naar uitkijken. Dit moet in ieder geval voldoende zijn voor een 0 tot 100 km/h-tijd van 3,9 seconden! Het vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd met een 6-traps handbak of met een 8-traps automaat van ZF met flippers achter stuur. Later zullen er overigens ook versies komen met vierwielaandrijving.

Zoals gezegd is er gemikt op een 50/50 gewichtsverdeling maar hoeveel de Giulia exact weegt en hoe dit verdeeld is is nog niet bekend. Bovendien maakt de Giulia ook gebruik van Torque Vectoring waarmee het differentieel tussen de achterwielen door middel van een dubbele koppelingen de krachten per wiel kan verdelen. Alfa laat weten dat de auto hiermee speels blijft zonder dat de tractiecontrole in zal grijpen. De Active Aero Splitter gaat er overigens voor zorgen dat de auto voldoende grip houdt doordat de downforce continu wordt gereguleerd. Op het stuurwiel kun je de gewenste modus inschakelen; Dynamic, Natural, en Advanced Efficient. Laatstgenoemde is een nieuwe stand waarmee de auto op z’n zuinigst rijdt en voor de QV zal ook de modus Racing beschikbaar zijn.

Prijzen en wanneer de marktintroductie gepland staat is nog niet bekend.

2016 Alfa Romeo Giulia QV

2016 Alfa Romeo Giulia QV

2016 Alfa Romeo Giulia QV

2016 Alfa Romeo Giulia QV

2016 Alfa Romeo Giulia QV

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.