Gaat de nieuwe Ford Focus RS er zo uit zien?

Gaat de nieuwe Ford Focus RS er zo uit zien?

2015 Ford Focus RS

Naast de Mercedes-Benz GLE 63 AMG Coupé kunnen we natuurlijk nog veel meer nieuws verwachten op de Detroit Auto Show 2015 die volgende week van start gaat. Zo wordt er verwacht dat Ford er onder andere de nieuwe Focus RS zal presenteren en daarom heeft Top Speed alvast een schets gemaakt.

Ford heeft nog niet veel losgelaten over de nieuwe Focus RS maar verwacht wordt dat het een 2.3-liter EcoBoost viercilinder motor onder de kap zal hebben die ergens tussen 325-350 pk zal gaan produceren. Dit blok zal naar verluidt worden aangesloten op een zes-versnellingsbak en een all-wheel drive systeem. Op de schets zien we een opvallende voorkant met een herziene grille met grotere luchtinlaten en een motorkap met ventilatieopeningen. Ook zien we dat de wielkasten zijn uitgeklopt met aan de voorzijde een ventilatieopening met het bekende RS logo. En als laatste kunnen we nog net een glimp opvangen van de achterspoiler.

2016 Ford Mustang Shelby GT350R
Op de Los Angeles Auto Show 2014 maakte de Ford Mustang Shelby GT350 zijn debuut. Met zijn 5.2 liter V8 levert hij meer dan 500 pk en meer dan 540 Nm aan koppel maar dat is tegenwoordig niet meer genoeg. Geruchten doen de ronde dat er een Shelby GT350R aan zit te komen die lichter en sneller zal zijn en bovendien meer gefocust zal zijn op het circuitgebruik. Ook daarvan heeft Top Speed een schets gemaakt.

2016 Ford Mustang Shelby GT350R

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.