Nieuws

20-jarige student crasht Aventador SV tijdens straatrace

Eerder zagen jullie bovenstaande video al op onze Facebook-pagina verschijnen en nu hebben we ook wat meer achtergrondinformatie. Het betreft een matzwarte Lamborghini Aventador SV Roadster welke samen met twee andere auto’s aan het straatracen was op de Mayfair road in Londen.

Ooggetuigen melden dat het de Aventador, bestuurd door een 20-jarige student, in gezelschap was van een andere Lamborghini en een Bentley. Op de video is te zien dat de Bentley en de Aventador samen een hoge snelheid bereiken alvorens beide flink in de ankers moeten. De Bentley staat op tijd stil maar de bestuurder van de Aventador ziet dat een aanrijding onoverkomelijk is en probeert nog uit te wijken. Tevergeefs, de eigenaren van een Mercedes-Benz S-klasse en een Opel Astra zijn er de dupe van.

De politie laat in een verklaring weten dat er geen gewonden zijn gevallen. De Lamborghini is daarentegen wel zwaar gehavend; de klap was zo hard dat de zogenoemde ‘roll-over bars’ in werking zijn getreden. Deze moeten zware verwondingen hebben voorkomen, mocht de Aventador SV Roadster op zijn dak beland zijn.

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.