17-jarige ramkraker rijdt een Audi R8

17-jarige ramkraker rijdt een Audi R8

Audi R8

Op je 17e al een Audi R8 rijden, voor velen van ons een droom, voor slechts een handjevol van ons weggelegd. En zelfs voor dat handjevol is het soms te hoog gegrepen, is gebleken in België. 

‘Hoogmoed komt voor de val’ is een spreekwoord wat van toepassing is op een zevental tieners uit Genk, België. Waar jij en ik op ons 17e net een scootertje konden betalen en hoopte dat we in ons 18e levensjaar een eerste autootje konden kopen, reed een van deze tieners al rond in een Audi R8. De zeven koters hadden een erg luxe levensstijl en dat zonder te werken. Hun extraverte gedrag zorgde ervoor dat hun criminele activiteiten aan het licht kwamen.

Het groepje beginnend bestuurders voerde in opdracht autodiefstallen, ramkraken en inbraken uit en waar de meeste dieven daar niet mee lopen te pronken, deden deze naïevelingen dat wel. Een partij gloednieuwe airsoftgeweren, een grote hoeveelheid dure merkkleding, kettingzagen, alles van waarde was niet veilig voor deze boefjes. Uiteindelijk konden ze zelfs genieten van een Audi R8. ,,Dat viel op in de wijk”, zegt een buurtbewoner. ,,De jongens probeerden hun gestolen spullen in de wijk zelf te verkopen, werken deden ze niet.”

Maar helaas duurde de pret niet lang. Bij een mislukte ramkraak lieten ze ene auto en dus een boekwerk aan vingerafdrukken achter, het einde is bekend. De jongens worden binnenkort voorgeleid.

Dus laat dit een les zijn voor iedereen die op social media al die mooie verhalen ziet. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat ook vaak. Denk twee keer na voor je het foute pad op gaat, niet alles is goud wat er blinkt. Wees blij met wat je hebt, werk hard door iets te doen wat je leuk vindt en wie weet kun je dan op een dag ook wel, legaal, een hele dikke wagen rijden!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.