1600pk sterke Super Veyron op komst?

1600pk sterke Super Veyron op komst?

Vaak hoor je men zeggen dat het ”Bugatti Veyron project” een eenmalig project was dat veel te veel geld heeft gekost en de Veyron er alleen maar is om te bewijzen wat ze kunnen.

Dan zou je zeggen dat Bugatti de grenzen qua vermogen en qua prestaties niet gauw weer zal opzoeken. Toch zijn ze bezig met de ontwikkeling van de Veyron met 1600pk welke je van 0 tot 100 moet katapulteren in slechts 1,8 seconden! De topsnelheid zou het ongelofelijke 460km/h per uur moeten zijn..

Toen Bugatti the Veyron toonde aan het publiek in 2005, de hele wereld was verbijsterd over de mogelijkheden van een auto. Niemand had ooit verwacht dat een auto zo snel kon zijn en een topsnelheid boven de 400km/h kon liggen. Maar Bugatti was nog lang niet klaar.. In 2012 kwam de Veyron SuperSport waarvan ze de W16 motor hadden opgeschroefd tot maar liefst 1200pk. De aerodynamica werd verbeterd om zo een nog hogere topsnelheid te halen van 428km/h (412km/h in de klanten Veyron SuperSport). Maar als we de laatste geruchten voor waar aannemen blijkt dat Bugatti nog lang niet klaar is met de Veyron.

1600HP Bugatti Super Veyron - www.hartvoorautos.nl

Natuurlijk zijn we al de overige modellen van de Veyron niet vergeten zoals de Grand Sport en de Vitesse. Daarnaast zijn er nog een aantal andere Veyron zoals de Pur Sang en de Sang Noir waar we maar een aantal van zijn geproduceerd. Maar deze keer is het anders, dit keer gaat Bugatti voor een nieuwe Veyron die alle records gaat verbreken. De zogenoemde Super Veyron zal lichter en krachtiger worden. Geruchten gaan dat de motorinhoud van 8 liter naar 9,6 liter gaat, wat er voor moet zorgen dat het vermogen op 1600pk!

1600HP Bugatti Super Veyron - www.hartvoorautos.nl

Die 1600pk moeten natuurlijk ook ergens toe leiden, nou dat doet het dan ook. De 0 tot 100 tijd wordt maar liefst met 1 seconde ingekort ten opzichte van de ”normale” Veyron, en zou nu 1,8 seconden in beslag nemen. De topsnelheid zou moeten uitkomen tot boven de 460km/h. Dit zou betekenen dat deze Super Veyron al meteen bovenaan het supercar lijstje komt te staan nog voordat een ander merk heeft geprobeerd de topsnelheid van de SuperSport te verbreken, denk hierbij aan Porsche 918 Spyder, Jaguar C-X75, McLaren P1 of de opvolger van de Enzo Ferrari.

Helaas zullen we nog even moeten wachten op deze nieuwe creatie. Naar verwachting staat hij volgend jaar op de beurs van Frankfurt.

1600HP Bugatti Super Veyron - www.hartvoorautos.nl

1600HP Bugatti Super Veyron - www.hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.