15-jarige Rus koopt Aston Martin, crasht hem na drie dagen

15-jarige Rus koopt Aston Martin, crasht hem na drie dagen

Aston Martin DB9 Crash

Voetballers en dure auto’s, we kijken er niet meer van op. Maar wanneer een 15-jarige Russische keeper een Aston Martin DB9 koopt, deze al na drie dagen crasht en dan ook nog eens de plaats van het ongeval ontvlucht… Dan loopt het een beetje uit de hand.

De 15-jarige Konstantin P. zou keeper zijn bij het Russische Zenith Sint Petersburg en kocht drie dagen geleden een tweedehands Aston Martin DB9. Hij heeft er klaarblijkelijk niet bij stil gestaan dat het hebben van een rijbewijs én enige ervaring met auto rijden vaak een vereiste is voor het besturen van een V12 aangedreven auto. Hoewel Konstantin P. beweert onschuldig te zijn aan dit ongeval, de Volkswagen Touareg zou hem plotseling met hoge snelheid hebben geramd, besloot hij om er vandoor te gaan. Hij zou later hebben uitgelegd dat hij dat deed omdat hij geen rijbewijs heeft. Anderen beweren dat de jonge voetballer een slok te veel op had en er daarom het hazenpad koos.

De directeur van de voetbalclub waar Konstantin P. voor speelt liet het volgende in een verklaring weten:
The car he crashed was bought with his earnings. He did not steal it. We’re sure he was not drunk, but at this age people do not think”.

Een gevangenisstraf van 1,5 jaar en een aantal boetes hangen hem nu boven het hoofd.

Aston Martin DB9 Crash

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.