145 pk in je Volkswagen Up GTI? Helemaal TUp!

145 pk in je Volkswagen Up GTI? Helemaal TUp!

Up GTI

De autorecensenten die het voorrecht hebben gehad om een stukje te sturen met de Up GTI zijn het er over eens: ‘Je hebt geen 300 of 400 pk nodig om een potente bochtenridder te zijn!’

De oer-GTI, de Golf 1, had 100 pk in het vooronder en mede om die reden is het vermogen van de Up (beperkt tot) 115 pk. Maar dat is meer dan voldoende, want je hoeft niet in de toerenbegrenzer te rijden met deze pocketrocket om een glimlach op je gezicht te krijgen. Maar, je mag best in de toerenbegrenzer rijden met deze kart, overhellen doet de Up GTI immers niet en bochten vreet die als een Pacman die losgelaten wordt in een speelveld!

Maar, de 3-pitter is door de toevoeging van een klein trompetje (lees: turbo) wel makkelijk te tunen. En laat het Duitse B&B Automobiltechnik dat nou net gedaan te hebben. Te samen met een nieuwe luchtinlaat, een verhoging van de turbodruk en een aangepaste ECU stopt de teller op 145 pk en 260 Nm aan koppel. En dat in een broodtrommel van net iets meer dan 1.000 kilo.

De mini-GTI was al relatief snel tot de 100, maar nu wordt er een Usain-Boltje gedaan: in 7,9 seconden naar de 100. En dat voor net geen €1.500,-. ‘Koopje!’ zeggen wij van Hart voor Auto’s! Dus, ga nu meteen naar de plaatselijke Volkswagen dealer, bestel een Up GTI en rijdt meteen door voor een ‘scoopje erbij!’ 

Up GTI

Up GTI

Up GTI

Up GTI

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.