[Video] Zo klinkt de 1.6 V6 Formule 1 motor in de Ferrari LaFerrari!

[Video] Zo klinkt de 1.6 V6 Formule 1 motor in de Ferrari LaFerrari!

Red Bull Racing - www.hartvoorautos.nl

Formule 1 fans opgelet! Het lijkt erop dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het geluid van de F1 auto’s aankomend seizoen. In 2014 zullen zij niet langer gebruik maken van de welbekende V8 maar van een 1.6 liter Turbo V6. Zojuist is er een video online verschenen waarin deze getest wordt in een Ferrari LaFerrari op het Fiorano circuit in Italië.

De Formule 1-bolides maakten met de V8 een uniek jankend geluid, wat vele fans fantastisch vinden. Zouden deze nieuwe V6 motoren wel de geluidssensatie brengen die de fans zo graag horen? Het geluid is niet zo hard en hoog jankend als de V8, maar luid genoeg en naar mijn mening ook mooi genoeg, om dit Formule 1-waardig te maken!

Bye bye 2.4 V8
In Brazilië werd voor laatste maal gebruik gemaakt van de Formule 1 auto’s die zijn uitgerust met een 2.4 liter V8. Vanaf 2014 wordt deze vervangen door een geblazen 1.6 liter V6 met ondersteuning van KERS/HERS. In 2006 deed de 2.4 liter V8 zijn intreden in de Formule 1 en verving hiermee de atmosferische 3 liter motor, die veelal een V10 configuratie had. Dit in een poging van de FIA om de snelheden in de hand te houden en de kosten voor de teams te drukken.

Red Bull Racing nam op de volgende, passende wijze afscheid van de V8…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.