1.425PK Chevrolet Silverado: 10 wielen en een hoop herrie!

1.425PK Chevrolet Silverado: 10 wielen en een hoop herrie!

Voordat je denkt ‘deze moet ik hebben’, lees eerst even verder. Want dit is een hoop auto, een hele hoop. Van de 10 wielen, de achterbak zo groot dat je er alle Playboybunny’s in een keer mee kunt vervoeren en een 8.7 liter V8 in het vooronder met meer dan 2.250 Newtonmeter aan koppel. Het is een combinatie van uitersten.

Een ding is zeker: hier wil je niet de verkeerde afslag mee pakken in Amsterdam-centrum, want je staat vast, muurvast. Maar kom, het is weekend, laten we positief blijven! De kenner ziet meteen dat het front niet van een Silverado is, maar van een Cadillac Escalade en deze auto is letterlijk een showstopper geweest. Deze auto is een project geweest van een bedrijf welke deze krachtpatser hebben gebruikt als demo-auto voor op de SEMA-show.

Het lichtmetaal is van het formaatje 22-inch en wil je lekker rondschrapen dan kan dat, maar met een druk op de knop springt de carrosserie een stukje hoger door middel van de luchtvering op alle 3 de assen. Het interieur is ook volledig aangepast, maar daar moeten we eerlijk in zijn: dit verdient wel een opfrisbeurtje.

Cijfers!?

De dealer die deze Frankenstein-mobiel nu te koop aan bied, rept geen woord over de performance of gewicht, maar op grijs kenteken ben jij de laatste die lacht hier in Nederland met betrekking tot de wegenbelasting en zodra ‘de pin onderin’ gaat en de 2 Garrett-turbo’s opspoelen moet er een versnelling in gang gezet worden waar menig toeschouwer, supercar-eigenaar en puma het schaamrood van op de kaken krijgt.

Niet dat je hier in Nederland een puma op de openbare weg tegen zal komen, maar je snapt wat we bedoelen. De vraagprijs bedraagt in dollars $65.000,- en dus net geen €57.000,-. Alleen nog even een container en een schipper vinden die hem willen verzenden en dan ben jij hier in de lage landen the king of the road! (Wel de provinciale wegen en snelwegen, maar je snapt wat we bedoelen)

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.