Nieuws

Ontdek de mooiste Porsche 911 R op aarde

Afgelopen jaar, op de Autoshow van Genève maakte de Porsche 911 R haar debuut. Dé puristen Porsche was een feit. In een simpel, maar recht-door-zee kleurencombinatie werd de auto ter aarde gebracht. Iedereen tevreden stellen deed het echter niet.

Gelukkig bestaan er veel te rijke mensen om ons erop te wijzen dat dikke flappen nog altijd heer en meester zijn. Met deze filosofie in zijn achterhoofd besloot Dhr. K. Llantzondernaam zijn 911 R te personaliseren. En hoe?!

Volgens veilinghuis RM Sotheby’s, waar hij binnenkort onder de hamer zal gaan, kent dit beestje niet zonder reden haar subtiele, maar waanzinnige kleurenschema. De verkoper, die er trouwens maar 600 km mee reed, was een mega Steve McQueen fan. Om deze reden zorgde hij ervoor dat hij een speciaal Paint To Sample model kon bemachtigen. Deze PTS modellen zijn er altijd in gelimiteerde oplage. In eerste instantie hadden ze er trouwens nooit moeten komen voor de 911 R. Maar, na langdurig aandringen – en waarschijnlijk een hoop zakken geld – kon Porsche de druk niet meer aan, en gaven ze toe. Zo kon een kleine, ontevreden groep klanten de auto alsnog in de kleur hebben zoals ze daarover hadden gedroomd. Die mensen uit de eerste alinea dus.

Dat het een PTS model is, blijkt dus vrij uniek. Daarbij komt nog eens dat de wagen in kwestie de enige 911 R was in Frankrijk volgens de PTS-lijn. Onze grote vriend liet het hier echter niet bij.

Als een eerbetoon aan de originele 911 R uit 1967, wat een racewagen in hart en nieren was, vond de onbekende klant het noodzakelijk om nummertje 967 aan te schaffen. Dit gebeurt wel vaker. Denk aan hen die er alles aan doen om #911 te krijgen. Deze meneer was echter iets creatiever, dus krijgt hij van ons extra punten voor toewijding!

Okay, Mr. Onbekend bleek dus nogal Steve McQueen-gek, en bovendien een freak voor getallen. Toch houdt het bij de kleur alleen niet op. Natuurlijk is die simpele, leigrijze twee toon een zalig gelukte combinatie, maar voor deze 911 R zit het hem in de details. Hier en daar subtiele hints van geel maken het voor mij persoonlijk af. Daarbij komt dat de klant vond dat hij zijn 911 nog niet genoeg had ge-McQueend. Als kers op de taart liet hij in de deuropeningen een bekende quote van de oude legende graveren. “Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.” Toepasselijk, niet?

Al met al is dit dus een magische cocktail van geweldigheid, die ervoor zorgt dat ik deze specifieke Porsche 911 R uitroep als de mooiste, meest unieke 911 R die deze aardbol kent. Bewijs het tegendeel maar!

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.

2 Comments

Comments are closed.