Porsche 911 Diesel
Nieuws

Je ergste nachtmerrie? Porsche 911 diesel op komst!

Porsche 911 Diesel

Voor de mensen die nog altijd twijfelen over het feit dat de Porsche 911 een van de meest veelzijdige sportauto’s is, heeft Porsche iets meer voer voor overtuiging. De Spaanse afdeling van Top Gear Magazine heeft namelijk opvallende informatie weten te bemachtigen.

De Duitsers besloten om hun vloot nog iets uit te breiden, met een dieseluitvoering welteverstaan. Niet per se reden tot een feestje, maar een interessante ontwikkeling desalniettemin. Geheel verrast zijn we overigens niet, want de nieuwste Panamera heeft immers ook een dieselvariant gekregen. Andere dieseltjes doen het trouwens minstens net zo goed. Zo zijn er in het luxesegment al meerdere merken eenzelfde richting ingeslagen. Denk aan de Bentayga van Bentley, of de Audi SQ7.

De dieselstoker moet zich vooral op de klanten gaan richten die hun 911 niet het hele jaar rond op stal laten staan. Door een speciale ECO modus krijgt de eigenaar kans om zo zuinig mogelijk te rijden; zo’n 5,5 liter brandstof op 100 kilometer. Je kunt je afvragen of termen als “zuinigheid” en “verbruik” überhaupt de gedachten strelen van zo’n persoon, maar ja, het is het idee dat telt.

Met een vernieuwde viercilinder boxermotor, gepaard met twee elektromotoren, moet deze 911 voor een geschatte 8000 extra klanten de doorslag gaan geven. Zwak is het blok overigens niet. Het boxertje zou je zo’n 350 paarden onder de billen moeten leveren. Halverwege 2017 zullen de geruchten waarschijnlijk omslaan in werkelijkheid, hoogstwaarschijnlijk op de autoshow van Frankfurt.

Porsche 911 Diesel

Porsche 911 Diesel

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.