Volvo 960, Volvo, 960, Sneeuw, Driften
Nieuws

Met welke auto zouden jullie spelen in de sneeuw?

Het is pas net 2017, en de eerste sneeuw hebben we alweer voor onze kiezen gekregen. Hier en daar een plaat verrassings-ijzel maakt het feest compleet. Gelukkig zien wij van Hart Voor Auto’s het allemaal iets minder duister in dan de rest van het land.

Dit heeft alles te maken met de volgende formule: Sneeuw + IJzel + Auto = Driftsessies

Deze formule is overigens volkomen legitiem en toepasbaar. Echter zitten er een paar haken en ogen aan. Zo is een van de vereisten dat voorwielaandrijving ten allen tijde vermeden moet worden. Daarnaast moet iedereen van een beetje rondglijden kunnen genieten, dus worden exclusieve, extreem dure auto’s achterwege gelaten. Met deze gedachten in het achterhoofd, presenteer ik jullie mijn 3 suggesties voor een ultiem dagje winterpret.

Mazda MX-5.
Laten we de dans maar beginnen met het antwoord op elke auto-gerelateerde vraag die je me kan stellen. Relatief goedkoop, niet bizar snel, maar wel sportief, schattig(!) en bovendien voorzien van achterwielaandrijving. Met een beetje geluk dwarrelt de sneeuw op het moment van ‘hoonen’. Dan kan je namelijk het dak omlaag doen, zodat je de ijskristallen tijdens een dikke slide op je tong kan proeven. Hiermee is je dagje sneeuw nog nét dat beetje kinderlijker.

Mazda MX-5, Mazda, MX-5, Sneeuw, Driften

BMW E30.
Er zijn meer dan zat BMW’s die je de titel klassiek kan toedichten. Toch vallen ze vrijwel allemaal in het niet, wanneer de E30 zich toont. Zeker in winters weer is bijna niets zo mooi als een sneeuw-vretende 3-serie. Traction Control uit, gaspedaal naar de vloer en gaan met die banaan. In tegenstelling tot de Miata hierboven kan je je gezin overigens gewoon meenemen. Jong en oud, mens of dier: iedereen mag vandaag lekker meegenieten!

BMW E30, BMW, E30, Sneeuw, Driften

Volvo 960.
Dat Scandinaviërs nogal bekend zullen zijn met sneeuw, zal voor weinigen een verrassing zijn. Dat zo’n ‘saaie leraren-auto’ de lijst gehaald heeft, verbaast misschien wat meer mensen. Voor de haters onder ons is het echter tijd om jezelf met liefde te vullen. Dit is namelijk niet ‘zomaar een grauw bakkie’. De 900-serie van Volvo is toevallig de laatste met volwaardige achterwielaandrijving. Is je ego daarmee iets minder aangetast? Mooi! Tevens zal je hartstikke veilig en comfortabel de sneeuw kunnen trotseren in deze boot van een auto.

Volvo 960, Volvo, 960, Sneeuw, Driften

De lijst is natuurlijk bij lange na nog niet compleet. Laat ons jouw favoriete sneeuw-vretertjes weten op onze Facebook pagina. We zien je daar!

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.