Nieuws

Ook Aston Martin bouwt een ‘nieuwe’ klassieker

Mocht je nog op zoek zijn een ‘nieuw’ speeltje en heb je de boot gemist bij Jaguar’s nu al uitverkochte XKSS, dan heeft Aston Martin misschien wel een betere oplossing voor je. Net als hun collega’s, besloten zij om een van hun meest iconische auto’s vakkundig opnieuw te produceren.

Berichten als deze trekken bij mij een glimlach van oor tot oor. Vanaf volgend jaar zullen 25 haast identieke modellen een voor een de Works-afdeling van Aston Martin verlaten. Haast identiek inderdaad, want ze hebben niet volledig stilgezeten. Zo is het vermogen ten opzichte van de originele DB4 GT iets toegenomen tot 340 pk. Alle paardjes van de 4,2 liter zes-in-lijn worden overigens naar de achterwielen gedirigeerd. Daarnaast kunt je met de handbak – die slechts 4 versnellingen heeft – nog eens extra je stuurmanskunsten bewijzen. Een hemelse puristen-combo, precies zoals wij dat graag zien.

Nu klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn, en om eerlijk te zijn, is dit ook wel een beetje het geval. De auto’s zullen geen van allen straatlegaal zijn. Toch kan ik me goed voorstellen dat je de DB4 GT liever de kerbs van Goodwood wil laten proeven, dan de overdrukke straatjes van Monaco. Betaal je de volle mep (ongeveer €1,8 miljoen), dan krijg je van Aston Martin de mogelijkheid om twee jaar lang deel te nemen aan rijtrainingen aan races op allerlei internationale circuits. Het Yas Marina olieparadijs is een van de locaties. Niet slecht!

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.